Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Exmilenec Georgea Michaela po rokoch prehovoril: Všetci sme čakali, že zomrie!

George Michael Zobraziť galériu (8)
George Michael (Zdroj: TASR/AP)

LONDÝN - Vždy mal o neho veľký strach! 25. júna 1963 prišiel na svet legendárny spevák, skladateľ a hudobný producent George Michael, ktorý mal fanúšikov po celom svete. V roku 2016 nás však navždy opustil. Jedným z tých, koho jeho smrť mimoriadne zasiahla je aj jeho bývalý partner Kenny Goss.

George Michael (vlastným menom Georgios Kyriacos Panayiotou) prišiel na svet 25. júna 1963 v Londýne. Verejnosti je dobre známy ako spevák a skladateľ. 

Tento rodený Londýnčan, ktorému v žilách kolovala grécka krv, začínal s hudbou už v šestnástich rokoch. Spolu s Andrewom Ridgeleym založili v roku 1981 disko-popové duo Wham! Spolu sa poznali už zo školy, v roku 1979 účinkovali v skupine Executive.

Hneď ich debutový album Fantastic, vydaný v júli 1983 sa dostal na prvú pozíciu v rebríčku. V singlovej TOP 30 mali dvanásť piesní, šesť z nich sa dostalo na prvé miesto. Hitmi sa stali skladby Wake Me Up Before You Go Go, Last Christmas, Freedom, I'm Your Man.

VIDEO: Wham! - Wake Me Up Before You Go GO

V roku 1986 sa rozišli a George Michael sa vydal na sólovú dráhu. Tá bola ešte úspešnejšia ako päťročné účinkovanie s Wham! Úspešný bol hneď jeho prvý sólový album Faith z októbra 1987. Vydal šesť albumov, najnovším bol Symphonica v marci 2014. Päť z nich sa dostalo v rebríčku na prvé miesto. K diskografii patria aj dva kompilačné albumy. V anglickej singlovej TOP 40 hitparáde mal 34 skladieb, osem z nich sa dostalo na prvé miesto, v americkej 16. Hitmi boli Faith, One More Try, Praying for Time, Jesus to a Child, Fastlove, Spinning the Wheel, Outside či Amazing.

Na svojom konte mal dve ceny Grammy. Zomrel 25. decembra 2016 vo veku 53 rokov.

V uplynulých dňoch prijal jeden z jeho exmilencov - Kenny Goss pozvanie do šou Piersa Morgana. Dvojica spolu tvorila pár v rokoch 1996 - 2009. Okrem iného hovoril o tom, že sa o slávneho speváka vždy veľmi strachoval. „Všetci sme čakali, že zomrie. Keď sme žili spolu, strávil som tak veľa času tým, že som sa o neho strachoval,” uviedol Goss. „Mal som o neho obavy po celý čas. Nevnímajte to zle. Ale ak niekoho milujete, tak je normálne, že sa o neho bojíte,” dodal. Nie je tajomstvom, že George Michael bol závislý na drogách a omamných látkach. 

Kenny Goss
Zobraziť galériu (8)
Kenny Goss  (Zdroj: Talk TV)

Viac o téme: George Michael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu