Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prekliate manželstvo slávneho herca: Desivá predtucha manželky a... Z toho mrazí!

Liam Neeson Zobraziť galériu (5)
Liam Neeson (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Obrovskú bolesť prežil pred kamerami aj v súkromí! Charizmatický herec Liam Neeson si získal mnohých priaznivcov ako akčný hrdina. O čosi inú rolu stvárnil napríklad v počine Láska nebeská, kde bol nešťastným vdovcom. Dnešný oslávenec však o svoju osudovú ženu prišiel aj v reálnom živote.

Liam Neeson sa narodil 7. júna 1952 v Severnom Írsku. Meno dostal po miestnom kňazovi a bol vychovávaný ako katolík. Ako 9-ročný sa začal zaujímať o box. Ten sa stal jeho vášňou a venoval sa mu až do dospelosti.

Po skončení strednej školy sa Liam vybral študovať fyziku a počítačové vedy, no štúdium nedokončil. V tom čase vystriedal viacero rôznych zamestnaní. Pracoval napríklad na vysokozdvižnom vozíku či ako kamionista. Keď sa mu však do života priplietli kurzy drámy, jeho budúcnosť bola jasná.   

Pred kamerami stal prvýkrát v roku 1970 a spočiatku sa objavoval len v seriáloch. V roku 1981 dostal príležitosť zahrať si vo filme Excalibur a dvere do sveta filmu mu boli zrazu otvorené. Spomedzi počinov, z ktorých si ho pamätáme možno spomenúť Schindlerov zoznam, Bedári, Hviezdne vojny, Batman začína, Gangy New Yorku, 96 hodín, Cudzinec vo vlaku, či Láska nebeská 

Galéria: Liam Neeson vo filmoch.
Práve v poslednom spomínanom filme stvárnil nešťastného vdovca. V tom čase ani len netušil, že rovnakú bolesť bude o šesť rokov neskôr prežívať aj v súkromí. Liam totiž 18. marca 2009 prišiel o svoju milovanú manželku Natashu Richardson. Sympatická blondínka zomrela na vážne poškodenie mozgu, ku ktorému došlo počas pádu na lyžovačke. 

Zaujímavé je, že Natasha, ktorá bola tiež herečkou, mala desivú predtuchu. Roky údajne žila v strachu, že je ich manželstvo prekliaté. „Príde na nás pohroma. Viem to,” tvrdila svojho času sympatická umelkyňa.

Natasha sa s prvým manželom rozviedla v roku 1992 a o dva roky neskôr sa vydala za Liama, ktorému porodila dvoch synov.

Liam Neeson s manželkou Natashou.
Zobraziť galériu (5)
Liam Neeson s manželkou Natashou.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Liam Neeson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu