Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Herečka Silvia Petöová tajila rakovinu: Smutné výročie smrti

Silvia Petöová Zobraziť galériu (3)
Silvia Petöová (Zdroj: Topky.sk/Peter Frolo)

BRATISLAVA - Dnes je to presne rok, čo z tohto sveta odišla herečka Silvia Petöová (†50). Tá sa nikomu zo svojho širšieho okolia nezverila, že na ňu opäť zaútočila rakovina, a tak jej smrť šokovala celý šoubiznis, ale aj verejnosť.

Silvia Petöová sa narodila 2. septembra 1968. Vyštudovala Vysokú školu múzických umení (VŠMU) v Bratislave. Niekoľko rokov pôsobila na Novej scéne v Bratislave a v trnavskom divadle. V Slovenskom národnom divadle (SND) hosťovala napríklad v predstavení Herodes a Herodias od Pavla Országha Hviezdoslava. V Divadle Astorka Korzo '90 účinkovala v hre Plešatá speváčka (Eugene Ionesco), v muzikálovom predstavení Kabaret či v inscenácii Herold a Maude podľa známeho rovnomenného filmu režiséra Hala Ashbyho a scenáristu Colina Higginsa.

Galéria: Silvia Petöová

Prvý raz sa Petöová pred kamerou objavila v televíznej inscenácii Žolík (1988), ktorú nakrútil Igor Ciel podľa scenára Ľudovíta Filana. Častejšie hrala v televíznych seriáloch. Tým prvým bol ešte pred novembrom '89 seriál Chlapci a chlapi z prostredia základnej vojenskej služby. Nasledovali Rodinné tajomstvá (2005), Susedia (2006) či populárna Ordinácia v ružovej záhrade (2007), Aféry (2010), Kolonáda (2013) a Tajné životy (2017). Diváci ju poznali aj ako moderátorku.

Silvia Petöová v Ordinácii v ružovej záhrade
Zobraziť galériu (3)
Silvia Petöová v Ordinácii v ružovej záhrade  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Herečka bojovala s rakovinou prsníka a vyzeralo to, že nad chorobou vyhrala. Keď zákerná diagnóza zaútočila znovu, nikto z jej širšieho okolia a kolegov o tom ani len netušil. „Keď sme sa túto správu s kolegami dozvedeli, nikto nemal ani poňatia, že sa s niečím takýmto pasovala. Všetci sme zostali v šoku, nechápali sme, ako sa to mohlo stať. Že o tom nikto nevedel. Bola neuveriteľne silná, že sa dokázala usmievať a tváriť sa, že sa nič nedeje, nehovoriť o tom,“ povedala nám pred rokom so smútkom v hlase Janka Wágnerová, ktorá bola Petöovej kolegyňou v dabingu. 

Silvia svoje problémy s okolím neriešila a hoci dovtedy rada trávila čas v spoločnosti, utiahla sa a žila už len pre svoju rodinu. Známe tváre preto nemohli uveriť správe, že 30. mája 2019 herečka vo veku 50 rokov prehrala svoj tajný boj o život. Z okruhu jej známych sme sa dokonca dozvedeli, že len pár hodín pred smrťou bola aktívna v chatovacej aplikácii. Zostal po nej dospelý syn Filip, ktorého mala s hudobníkom Mayom Varhaníkom. 

Herečka Silvia Petöová tajila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)
 

Viac o téme: Silvia Petöová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu