Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kedysi sexsymbol, na staré kolená... Wau, tá ženská (82) vyzerá skvele!

Jane Fonda Zobraziť galériu (12)
Jane Fonda (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Akoby spomalila čas! Herečka Jane Fonda patrí k tým hviezdam filmového plátna, ktoré netreba nikomu predstavovať. Dnešná oslávenkyňa bola dokonca svojho času považovaná za sexidol. A to právom. O svoj zovňajšok však dbá aj na staré kolená. A aj napriek pribúdajúcim rokom nestráca zo svojho šarmu.

Jane Fonda sa narodila 21. decembra 1937 v New Yorku. Vyrastala v snobskej rodine a herectvu sa venovali i jej otec Henry a brat Peter. Počas strednej školy bola dokonalou mladou dámou, ktorú všetci zbožňovali. Na univerzite mala skôr povesť promiskuitnej divošky. Štúdium nedokončila a vybrala sa do Paríža, kde chcela študovať umenie. Viac sa však venovala americkým motorkárom a bohémom. Talentovaná kráska holdovala alkoholu, fajčila marihuanu a tri škatuľky cigariet denne. 

Jane Fonda
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Columbia Pictures)
 

Jane bola krásna, a tak nečudo, že si začala zarábať ako modelka. Odtiaľ to bolo už len na skok pred kamery. Zaujímavosťou je, že ju lákali kontroverzné postavy - prostitútka, znásilnené dievča, či hysterka. Na konte má účinkovanie v mnohých filmoch, seriáloch a pôsobila aj na divadelných doskách. Môže sa pochváliť dvomi soškami Oscara.

Jane Fonda
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

Jane Fonda bola trikrát vydatá. Má dcéru Vanessu a syna Troya. S posledným manželom - televíznym magnátom Tedom Turnerom sa rozviedli v roku 2001.     

Jane bola nielen modelkou a herečkou, ale aj spisovateľkou, cvičiteľkou a aktivistkou. Len nedávno opäť skončila v rukách polície, keď sa zúčastnila demonštrácie proti zmene klímy.  

Jane Fonda
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Jane Fonda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu