Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hádky v koalícii naberajú na obrátkach: Po útoku Pašku na Bugára prišla drsná odpoveď

Béla Bugár a Jaroslav Paška Zobraziť galériu (5)
Béla Bugár a Jaroslav Paška (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tak to už nie, Béla! Iba deň o najhorúcejšieho momentu koaličnej krízy sa podpredseda SNS pustil do kolegu. Národniar Jaroslav Paška otvorene zaútočil na šéfa Mostu-Híd Bélu Bugára. Dôvodom bol krok jedného z jeho nominantov. Paška poslal Bugárovi drsný odkaz a vyhráža sa ďalej. Útok nezostal dlho bez odozvy, bugárovci sa rozhodli reagovať.

Jednému z najvyššie postavených členov a prvému podpredsedovi SNS dvihla tlak ombudsmanka Mária Patakyová, keď podporila pochod osôb rovnakého pohlavia. "Keď si nás, Béla, vo februári oslovil s prosbou o podporu pre vašu kandidátku na Verejného ochrancu práv, Máriu Patakyovú, tvrdil si, že je to slušná, korektná, rozvážna, kresťansky založená pani so zmyslom pre spravodlivosť, rodinné hodnoty, atď...", napísal bývalý europoslanec za SNS na svojom Facebooku.

Tvrdí, že v koalícii sa dohodli, aby nominanti nebudú otvárať kontroverzné témy a nebudú "útočiť na civilizačné, kultúrne a sociálne hodnoty koaličných partnerov, ich voličov a znevažovať ich"

Hádky v koalícii naberajú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Paškovi sa jednoducho nepáčilo, že ombudsmanka, ktorú nominoval Most-Híd, konkrétne ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská, podporila pochod osôb rovnakého pohlavia plánovaného už túto sobotu.

A preto sa rozhodol to Bélovi dať jasne najavo. "Pani, ktorú sme Ti svojimi hlasmi pomohli ustanoviť na post Verejného ochrancu práv Slovenskej republiky sa však zjavne chystá znevážiť nielen našu spoločnú koaličnú vládu, ale aj dlhoročné civilizačné, kultúrne a sociálne hodnoty našej spoločnosti a vysmieva sa im," útočí Paška.

Jaroslav Paška, predseda strany
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

 

 

Tón Paškovho príspevku je naozaj drsný. "Nie som si dnes istý Béla, či sa po tomto vulgárnom geste Tvojej nominantky proti Čl. 41 Ústavy SR (ale aj našim koaličným dohodám), nájde v klube SNS poslanec, ktorý by ešte podporil nejakého Tvojho kandidáta do akejkoľvek verejnej funkcie," uzaviera príspevok podpredseda SNS.

 

Pašku nahneval tento status ombudsmanky

Hádky v koalícii naberajú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Most reaguje na Pašku

Vyjadrenia Pašku nezostali dlho bez odozvy. Strana Most mu vracia úder. "Predmetné vyjadrenie svedčí o mentálnej vyspelosti podpredsedu SNS a o tom, že nepochopil základné poslanie verejného ochrancu práv. Ombudsmanka musí zastávať práva každého občana," reagoval Most-Híd, ktorý je koaličným partnerom SNS.

Ombudsmanka to nechce komentovať

Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová nechcela na výrok podpredsedu SNS reagovať. Prostredníctvom poradcu pre médiá a komunikáciu Jána Glovička odkázala, že Ústava SR jej v článku 151a garantuje nezávislosť, a zároveň ju od nej vyžaduje. "Preto na výroky politikov, prípadne na politické predstavy o tom, ako mám vykonávať prácu nezávislého ústavného orgánu, nebudem reagovať," uviedla.

Viac o téme: Koaličná krízaSNSBéla BugárAndrej DankoMost-HídJaroslav Paška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu