Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Veľká noc s legendou

PR článok Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: archív Karpatské brandy a Juraj Bača )

Poctivý základ, precízna starostlivosť a trpezlivé dozrievanie. Takto vzniká kvalita so slovenským srdcom, ktorá podčiarkne atmosféru vašej Veľkej noci

Čo robí legendu legendou? V prípade obľúbeného Karpatského brandy Špeciál, ktoré je už takmer neodmysliteľnou súčasťou rodinných osláv, priateľských stretnutí či sviatkov v kruhu najbližších, ide rozhodne o kombináciu kvalitného základu, starostlivosti a následného dozrievania, ktoré sa prejaví v chuti, vôni aj farbe výsledného brandy. Na vašich stoloch nesmie chýbať ani počas tohtoročných veľkonočných sviatkov

Veľká noc s legendou
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív Karpatské brandy a Juraj Bača )

Atmosféra Veľkej noci by nebola tým pravým bez spoločnosti našich najbližších a všetkého, čo máme radi. Na stole nesmú chýbať obľúbené veľkonočné jedlá a dezerty. Pri výbere alkoholu siahame po overených voľbách, ktoré nás roky nesklamali, ktoré sa zahrajú s našimi zmyslami a podčiarknu sviatočnú atmosféru. Aj preto býva v mnohých rodinách neodmysliteľnou súčasťou aj Karpatské brandy. Obľúbené „kábeeško“ je už legenda. Viete, čomu za to vďačí a čo z nej legendu spravilo?

Poctivý slovenský základ

Tradícia vinohradníctva a vinárstva je na našom území známa už od 15. storočia a práve oblasť na úpätí Malých Karpát spĺňa ideálne podmienky na rast a dozrievanie viniča.

Počiatky KBŠ sa začali v pálenici v Pezinku, ktorá bola súčasťou štátneho podniku, Vinárskych závodov, v ktorých  boli združení viacerí dôležití výrobcovia vína. Patril k nim aj závod na výrobu šumivého vína Hubert, ktorý má na vzniku unikátneho brandy svoj významný podiel. V Huberte totiž používali pri výrobe sektov francúzsky koňak,  ktorý bolo treba dovážať. A preto vznikla požiadavka  vyrobiť vlastné, slovenské  brandy a dovozový koňak ním nahradiť. Vďaka kvalitnému základu zo slovenských vinohradov sme na to mali tie najlepšie predpoklady. O tom, že táto snaha mala šťastný koniec sa už niekoľko desaťročí môžeme presvedčiť pri každom dúšku Karpatského brandy...

Veľká noc s legendou
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív Karpatské brandy a Juraj Bača )

Precízna starostlivosť

Kvalitné víno zo slovenských vinohradov je dobrým základom, na vytvorenie jedinečného brandy však samo o sebe nestačí. Víno prechádza v kotlíkovom destilačnom prístroji dvojstupňovou destiláciou, výsledkom čoho je číra vínovica s vysokým obsahom alkoholu. Tá dozrieva v masívnych 300 litrových dubových sudoch, kde postupne naberá svoju príznačnú jantárovú farbu, plnú chuť a arómu dreva, orieškov a sušeného ovocia.

Trpezlivé dozrievanie

Čas, ktorý v sudoch vínny destilát strávi, sa vo veľkej miere podpíše na konečnom výsledku – a práve dĺžka dozrievania má na svedomí aj rozdiely medzi jednotlivými druhmi brandy.

Najznámejšia, legendárna verzia Karpatské Brandy Špeciál s červenou etiketou označená skratkouV.S.O.P., teda „Very superior old pale“, dozrieva v dubových sudoch minimálne 5 rokov. Viac, ako 50.rokov osvedčený postup výroby je dodržiavaný dodnes. Výsledkom je intenzívna a do detailu zladená chuť.

Veľká noc s legendou
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív Karpatské brandy a Juraj Bača )

Modrá verzia Karpatské brandy Špeciál V.S. („Very special“), dozrieva v dubových sudoch aspoň tri roky, čím vznikne jemné prepojenie s drevom a zvýrazní sa tak ovocná vôňa sušených hrozienok s jemným tónom vanilky.

Karpatské brandy ponúka aj elegantnú čiernu verziu Karpatské brandy Špeciál Chardonnay.  Toto unikátne odrodové brandy vytvorené z vínneho destilátu tej najznámejšej burgundskej odrody vína sa mierne líši chuťou, prechádza však rovnako precíznym procesom a zachováva charakter typický pre KBŠ.

Veľká noc s legendou
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív Karpatské brandy a Juraj Bača )

Novinkou a štvrtou verziou je Karpatské brandy Original so zelenou etiketou. Najmladšie brandy je vyrobené z kvalitného vínneho destilátu, ktorému vyzrievanie v dubových sudoch dodáva chuť s karamelovými tónmi doplnenú jemnou ovocnou vôňou s nádychom vanilky. Pre mladistvý charakter a sviežosť výborne chutí samostatne, ale skvele sa hodí i do miešaných nápojov.

Veľká noc s legendou
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív Karpatské brandy a Juraj Bača )

KBŠ Chardonnay  si rád vychutná aj obľúbený slovenský herec a moderátor Juraj Bača, ktorý  aktuálne exceluje v tanečnej show Lets Dance .  Ako spomína na svojich sociálnych sieťach: „Sú obdobia, kedy mám toho trošička viac a keď ma sledujete, tak viete čo tým "trošička viac" myslím. A potom sú večery ako ten dnešný, kedy si len sadnem a neriešim nič. Krásne, jednoduché, pohodičkové nič. Tak ak dovolíte, dnes pripíjam na NIČ. @karpatskebrandy

 Odporúčame  za skvelé ceny na e-shope: http://www.najnapoje.sk/

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu