Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Partia od Žiliny - Tvrdou prácou si idú za svojím snom

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Partia od Žiliny)

Cesta k profesionálnej hudobnej kariére si vyžaduje veľa usilovnosti, nových nápadov, talentu, ale predovšetkým šťastie na ľudí, ktorí ju dokážu podporiť. Členovia kapely Partia od Žiliny mali sny ako stovky iných hudobníkov. A šťastie bolo v poslednom roku na ich strane.

Skupinu Partia od Žiliny tvorí päť hudobníkov, ktorých k láske k hudbe priviedli rodičia. Hrajú už 20 rokov a tajne si priali stať sa raz profesionálnymi hudobníkmi. "Nie sme študovaní, len bubeník Adam, všetci sme robili hudbu, hoci každý z nás mal trochu iný štýl, ale spojil nás spoločný cieľ," vysvetľuje kapelník Peter Cvengroš, ktorý rovnako, ako jeho kamaráti, prežíva radostné pocity z veľkého posunu v ich kariére.

Partia od Žiliny vydala v roku 2022 svoj prvý album s názvom Žijem, spievam, hrám a na jeho propagáciu si vybrala hudobnú televíziu. Dostali sa do povedomia poslucháčov, ale na naozaj veľký prielom si museli chvíľu počkať. "Z prvého albumu sme mali veľkú radosť, pretože na ňom bolo aj niekoľko našich autorských piesní. Rozmýšľali sme, čo ďalej, a prišli sme s nápadom skontaktovať sa s producentom Frankie Zhyrnovem. Dohodli sme sa na úzkej spolupráci, stal sa naším manažérom a dnes spoločne pracujeme na druhom albume," hovorí Peter. ,,Od založenia kapely sme hrali viac ľudovú hudbu vo vlastnej úprave, keďže kapela je tradične zložená z nástrojov ako heligónka, akordeón, akustická gitara, basa, bicie. Vďaka nášmu producentovi kapela výrazne pritvrdila, pridala klavír a elektrickú gitaru, čím vznikol nový štýl folk-rock. O spojení tradičných nástrojov s rockovými sme ani nesnívali a podarilo sa nám osloviť oveľa mladšie publikum,“ opisuje svoje nadšenie kapelník.

Partia od Žiliny -
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Archív Partia od Žiliny)

Peter do práce na piesňach zapája aj svoju manželku. Napísala texty na prvý album a teraz sa aktívne podieľa na nových piesňach. "Stal som sa lídrom kapely a všetka zodpovednosť prechádza na mňa. S Frankiem riešime veľa vecí, a to sa odráža na fungovaní našej rodiny. Manželka vníma, že práce okolo kapely je čoraz viac, ale je v tom so mnou, snaží sa mi pomáhať a byť mi oporou. Čo viac si môžem priať?" hovorí Peter Cvengroš a nebojí sa priznať, že predtým mu hudba brala čas na rodinu, ale efekt radosti si užíval len on. "Keď som sa venoval country hudbe, chodil som občas hrať a domov som priniesol možno klobásu alebo víno. Moja žena sa tomu dodnes smeje a niekedy si z toho robíme žarty."

Ďalších štyroch členov skupiny Partia od Žiliny - Daniela, Radoslava, Adama a Juraja - na ceste k profesionálnej hudobnej kariére podporujú ich rodiny. "Rozhodli sme sa, že sa pokúsime splniť si sen a dávame do toho všetko. Nevieme, čo nás čaká, málokto si vie predstaviť, aké ťažké je zaujať publikum, nepadnúť a udržať sa na vrchole. Ale všetci máme v sebe radosť a pokoru, a urobíme všetko pre to, aby sme uspeli," hovorí Adam, ktorý miluje medové kremeše a rád sa pre zábavu pobije s kamarátom Danielom o posledný kúsok. Radoslav miluje hamburgery a Juraj neodolá cestovinám s tvarohom. Kapelník Peter nikdy neodmietne koláče od svojej manželky.

 

Partia od Žiliny -
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Partia od Žiliny)

Prvou piesňou na novom albume skupiny Partia od Žiliny bol, dnes už populárny hit, Hudba je dar. "Hráme ju na koncertoch, vysiela ju hudobná televízia a ľuďom sa páči. Naši fanúšikovia sú skvelí, píšu, že sa s nami a našou hudbou cítia dobre, a že je na nej vidieť, ako nás napĺňa," opisuje Peter neuveriteľný nárast popularity medzi poslucháčmi, a za vrchol ich ohlasov považuje koncert pre 500 ľudí v žilinskej sále. "Bol to veľký zážitok. Mali sme tam priateľov, rodiny a počuli sme len 'wow'! Za nás všetkých môžem povedať, že sme veľmi šťastní, pretože sa pomaly blížime k nášmu snu. Chlapci sa veľmi tešia a je to pre nás obrovská výzva. Musíme len ďalej pracovať."

"Odkedy sa nám v novembri podarilo vypredať sálu v Žiline, začali sme dostávať veľa žiadostí z rôznych miest," vysvetľuje Frankie Zhyrnov, producent a manažér kapely. ,,Aj na východnom Slovensku už ľudia o kapele vedia, a považujú ju za zaujímavú. Pripravili sme jarné turné a prvé koncerty odohráme začiatkom mája. A už teraz pracujeme na jesennom turné, kde plánujeme 25 koncertov od septembra do decembra. Prečo som sa pridal k projektu s chalanmi? Bola to moja skúsenosť pri zrode iných, dnes populárnych kapiel, keď som sa podieľal na ich najväčších hitoch. A teraz som vycítil, že prišla šanca urobiť z týchto chalanov ďalšie hviezdy. Majú obrovskú energiu, charizmu, sú skromní a cítim z nich veľkú pokoru! Keď vidím, ako je publikum na koncertoch nadšené od prvých tónov, je jasné, že to robia výborne!"

 

Partia od Žiliny -
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Partia od Žiliny)

Kde sa môžete v blízkej budúcnosti tešiť na kapelu Partia od Žiliny? Začiatkom mája na štyroch samostatných koncertoch v Hlohovci, Trenčíne, Martine, Krásne nad Kysucou a potom budú hlavnými hviezdami podujatia Helifest v Krasňanskom kaštieli, kde 15. júna prebehne vítanie leta so živou hudbou. Viac informácií nájdete na www.partiaodziliny.com

Vstupenky na koncerty nájdete v sieti Predpredaj.sk

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu