Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chcete ušetriť tisíce eur? Refinancujte, s úverom už za 0,95 % sa to oplatí!

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: postova banka)

Kto by to bol povedal, že niekedy budeme chcieť padnúť až na samé dno. Ale stalo sa. Už pred rokom sme si mysleli, že banky sa zbláznili. Takto vlani, v septembri 2016, nám ponúkali úvery s priemernou úrokovou sadzbou 1,81 % ročne. Kým vtedy sa hovorilo o historickom minime, čo máme povedať na dnešnú ponuku Poštovej banky? Sadzba 0,95 % sa nedá nazvať inak ako úrokové dno a ruku na srdce, kto z vás by sa tam nechcel ocitnúť?

40 eur mesačne k dobru

Totiž, aj malé rozdiely v úrokových sadzbách dokážu priniesť veľkú úsporu peňazí. Vráťme sa k spomínanej minuloročnej ponuke. Tí, ktorí ju využili a načerpali 100-tisícovú pôžičku na 25 rokov so sadzbou 1,81 % p.a. pri trojročnej fixácii, tí sú každý mesiac ľahší o 414,67 eur. Keby ste si ju hneď teraz preniesli do Poštovej banky, ktorá ponúka úver pod trefným názvom Užitočné bývanie už za  0,95 % ročne, mesačná splátka by vám klesla na 374,61 eur. Mať 40 eur mesačne k dobru, ušetriť na hypotéke viac ako 480 eur ročne a počas celej doby splácania vyše 12-tisíc eur (za predpokladu, že by sa za túto dobu nezmenila úroková sadzba pre klienta) určite nie je zlá predstava. Hlavne, keď si vzápätí predstavíte, čo všetko by ste si za ušetrené peniaze mohli dovoliť!

Malý rozdiel, veľká úspora

Hovoríte si, že vy ste nedávno získali lepšiu sadzbu ako 1,81 % a úvahy o refinancovaní sú pre vás bezpredmetné? Pravdou je, že úrokovej hodnote 1,15 % by sa ešte pred pár týždňami nedalo nič vyčítať, ale keď si ju dnes porovnáme s ponukou Poštovej banky, zistíme, že aj malý rozdiel dvoch desatín percenta sa dokáže postarať o veľkú úsporu celkových nákladov na hypotéku. Za 25 rokov by ste ušetrili 2 726 eur.

Kto šetrí, má za tri!

... Respektíve, len za 0,76 %. Služba Úspora v Poštovej banke vyriešila hneď dve dilemy: 1. Kam v čase slabého zhodnotenia úspor uložiť svoju finančnú rezervu? 2. Čo odpovedať rodičom na otázku – ako ti môžeme pomôcť pri riešení tvojho? Stačí, keď si všetci budete ďalej šetriť na účtoch v Poštovej banke. Čím viac úspor, tým nižšia sadzba, mesačná splátka a napokon aj celkové náklady na úver. Jednoduché a rozumné!

A ak vás v rozhodovaní o refinancovaní vášho úveru brzdí už len predstava toho koľko času a peňazí vás bude stáť kataster a znalec, môžete si vydýchnuť. Aj toto za vás do konca októbra vybaví Poštová banka. Čím vyššia hypotéka, čím bližšie ste k výročiu fixácie, tým viac sa vám refinancovanie oplatí. Dobrý poradca v banke vám to rýchlo a ochotne preráta. Viac informácií nájdete na www.postovabanka.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu