Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ako pochopiť a rešpektovať základné rozdiely medzi pohlaviami. Dosiahnite láskyplný vzťah!

Kniha Muži sú z Marsu, ženy z Venuše PR článok Zobraziť galériu (3)
Kniha Muži sú z Marsu, ženy z Venuše

Láska je vždy zázrak. Zaľúbeným sa zdá, že ich láska bude trvať večne. Sú presvedčení, že sú jeden druhému súdení a budú žiť šťastne až do smrti. Mnohé dvojice sa však neskôr bolestne rozchádzajú. Naozaj sa ich láska stratila? Alebo je problém v niečom inom?

Muži sú z Marsu a ženy z Venuše

Autor vtipnej, adresnej knižky Muži sú z Marsu, ženy z Venuše vidí príčiny partnerských problémov v nesprávnom chápaní rozdielov medzi mužmi a ženami. Muži a ženy sú odlišní vo všetkých oblastiach života. Inak komunikujú, inak rozmýšľajú, cítia, vnímajú, reagujú či milujú. Akoby pochádzali z rôznych planét a hovorili iným jazykom. Len na základe pochopenia a rešpektovania základných rozdielov medzi pohlaviami možno dosiahnuť hlboký a láskyplný vzťah.

Kniha Muži sú z Marsu, ženy z Venuše sa držala vyše štyroch rokov na rebríčku amerických bestsellerov a preložili ju do takmer päťdesiatich jazykov.

SKRYTÉ DÔVODY, KVÔLI KTORÝM SA HÁDAJÚ ŽENY VS. POTREBY, KTORÉ POTREBUJÚ, ABY SA NEHÁDALI:

1."Nepáči sa mi,
keď znižuje význam mojich pocitov alebo požiadaviek. Pripadám si odmietnutá
a bezvýznamná." - Žena potrebuje cítiť, že je milovaná a uznávaná. Inak má dojem, že ju muž odsudzuje a ignoruje.

2. "Neznášam, keď zabúda urobiť, o čo ho poprosím, lebo to vyzerá, že ho šikanujem. Pripadám si, ako keby som žobrala o jeho podporu."  - Žena potrebuje mať pocit, že ju muž rešpektujea myslí na ňu. Inak má dojem, že ju zanedbáva a vôbec preňho nie je dôležitá.

3 "Neznášam, keď začne kričať alebo vysvetľovať, prečo má pravdu.
Mám z toho zlý pocit, akoby mu nezáležalo na mojom názore." – Žena potrebuje pochopeniea úctu. Inak má pocit, že ju muž nevypočuje, iba rozkazuje a ponižuje.

Ďalšie skryté dôvody žien i mužov nájdete v knihe Muži sú z Marsu, ženy z Venuše.

Prečítajte si ukážku z knihy Muži sú z marsu, ženy z Venuše:

Predstavte si, že muži pochádzajú z Marsu a ženy z Venuše. Jedného dňa pred mnohými rokmi Marťania pomocou ďalekohľadov objavili pôvabné Venušanky. Už prvý pohľad na ne vyvolal v Marťanoch neznáme vzrušujúce pocity. Zaľúbili sa, rýchlo vynašli medziplanetárnu dopravu a odleteli na Venušu.

Venušanky Marťanov privítali s otvorenou náručou. Intuitívne oddávna tušili, že tento deň raz príde. Otvorili srdcia dovtedy nepoznanej láske.

Láska medzi Venušankami a Marťanmi bola čarovná. Tešili sa, že sú stále spolu, všetko robili spolu a o všetko sa delili. Hoci pochádzali z rôznych planét, rozdiely medzi nimi sa im zdali úžasné. Celé mesiace sa navzájom dôkladne skúmali, páčilo sa im, že majú odlišné potreby, túžby a spôsoby správania. Veľa rokov spolu žili v príkladnej láske a harmónii.

Raz sa však rozhodli, že odletia na Zem. Spočiatku bolo všetko skvelé a krásne. Ale onedlho sa prejavili účinky zemskej atmosféry a jedného rána sa všetci zobudili s veľmi zvláštnou stratou pamäti - so selektívnou amnéziou.

Marťania i Venušanky zabudli, že pochádzajú z rôznych planét, a preto sú medzi nimi rozdiely. Stačilo jedno ráno, a všetko, čo o svojich rozdieloch vedeli, im nenávratne zmizlo z pamäti. Od toho dňa existuje konflikt medzi mužmi a ženami.

NEZABÚDAJME NA ROZDIELY

Ak si neuvedomíme, že naše rozdiely, sú prirodzené, nej dohodneme sa. Ak zabudneme na túto dôležitú skutočnosť, príslušníci opačného pohlavia v nás obvykle vyvolajú hnev alebo sklamanie. Očakávame totiž, že budú presne takí ako my. Túžime, aby chceli to, čo chceme my a cítili to, čo cítime my.

Myslíme si, a v tom je náš omyl, že ak nás naši partneri naozaj ľúbia, musia reagovať a správať sa určitým spôsobom, teda rovnako ako my, keď niekoho ľúbime. Tento postoj nás však predurčuje ku sklamaniu a bráni nám láskyplne hovoriť o našich rozdieloch.

Myslíme si, a v tom je náš omyl, že ak nás naši partneri

naozaj ľúbia, musia reagovať a správať sa určitým spôsobom - ako my, keď niekoho ľúbime.

Muži očakávajú, že ženy budú myslieť, komunikovať a reagovať ako muži; ženy sa zase domnievajú, že muži budú cítiť, komunikovať a reagovať ako ženy. A výsledkom sú vzťahy plné zbytočných rozporov a konfliktov.

Ak si vzájomné rozdiely uvedomíme a začneme ich rešpektovať, vyhneme sa nedorozumeniam. Všetko sa dá vysvetliť, keď si zapamätáme, že muži sú z Marsu a ženy z Venuše

Kniha Muži sú z Marsu, ženy z Venuše sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

- reklamná správa -

Viac o téme: Kniha Muži sú z MarsuŽeny z Venuše
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu