Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Grékov rozbesnili Ficove slová o utečencoch: Šialenec žijúci z ľudského nešťastia!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA)

ATÉNY - Robert Fico si zavaril. Svojou návštevou macedónsko-gréckej hranice vytočil Grékov natoľko, že až zareagovali. Tamojšie ministerstvo zahraničných vecí ostro zaútočilo na protimigrantskú rétoriku nášho premiéra.

Grécke ministerstvo zahraničia dnes ostro kritizovalo predvolebné výroky slovenského premiéra Roberta Fica k migračnej kríze. V krátkom, emotívne formulovanom vyhlásení, ktoré zverejnilo na svojom webe, tieto výroky označilo za provokatívne.

Na grécko-macedónskej hranici vítali Fica aj protestujúci
Zobraziť galériu (5)
Na grécko-macedónskej hranici vítali Fica aj protestujúci  (Zdroj: SITA)

"Je zjavné, že slovenský premiér len niekoľko dní pred voľbami vo svojej krajine chce vo svojej volebnej kampani rozosievať nenávisť a ľudskú drámu. Nie sme schopní byť svedkom jeho delíria a pochopiť, ako sám dúfa, že ak bude opätovne zvolený, bude plniť svoje povinnosti ako premiér krajiny, ktorá čoskoro prevezme predsedníctvo v Rade ministrov Európskej únie," uvádza sa vo vyhlásení. Fico sa tiež nechal počuť, že Grécko nemá čo robiť v schengenskom priestore.

Grékov rozbesnili Ficove slová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Grécke ministerstvo zahraničia v texte nespomína žiadny konkrétny výrok predsedu vlády. Európska migračná kríza bola jedným z hlavných tém kampane pred sobotnými parlamentnými voľbami na Slovensku.

Grékov rozbesnili Ficove slová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

"Schengenské hranice sú ako ementál. Tisícky ľudí prichádzajú do Európy. Bezpečnosť je pre moju vládu na prvom mieste. Nikdy som na základe kvót neprivezieme ani jedného moslima. Nebudeme vytvárať žiadnu ucelenú moslimskú komunitu, pretože to predstavuje vážne bezpečnostné riziko," vyhlásil Fico okrem iného tento týždeň na záverečnom predvolebnom mítingu svojej strany Smer-SD. Dnes sa navyše objavili v zahraničných médiách články, ktoré píšu o tom, ako si Fico postavil kampaň na utečencoch.

Stanovisko gréckeho ministerstva
Zobraziť galériu (5)
Stanovisko gréckeho ministerstva  (Zdroj: Foto: SITA, archív)

Viac o téme: Robert FicoSmerVoľby 16
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu