Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšia vlna utečencov: V Stredozemnom mori zachránili cez víkend 2850 migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

JANOV - Približne 2850 migrantov zachránili počas uplynulého víkendu pri námorných operáciách v centrálnej časti Stredozemného mora. Našli pri nich tiež osem tiel a najmenej 52 ľudí je nezvestných, oznámila v nedeľu večer talianska pobrežná stráž.

Počas nedele objavili záchranné zložky v rôznych plavidlách s migrantmi okolo 1200 ľudí pri celkovo 11 operáciách po tom, ako ich zachránili približne 1650 pri 12 operáciách v priebehu soboty. Zachránení uviedli, že nezvestní sú najmenej 52 migranti, ktorí s nimi cestovali, dodal hovorca pobrežnej stráže, ktorá koordinuje záchranné operácie.

Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) vyjadril v nedeľňajšom vyhlásení hlboké znepokojenie nad najnovšími správami o obetiach v Stredozemnom mori. "Viac ako 1770 ľudí podľa odhadov zatiaľ v roku 2017 zomrelo alebo je nezvestných po snahe dostať sa cez Stredozemné more, a to je len začiatok letnej plavebnej sezóny. Ďalší podľa predpokladov zomreli v Sahare pred tým, ako dorazili do Líbye," uviedol UNHCR.

Viac o téme: Migranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu