Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prevádzači neúnavne skúšajú šťastie: Nemilosrdný zákrok polície

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Grécka polícia zadržala v okolí mesta Florina ležiaceho v grécko-albánsko-macedónskom pohraničí päť osôb dôvodne podozrivých z prevádzačstva, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

V nákladnom vozidle mužov z Grécka a Albánska sa tiesnilo 24 utečencov zo Sýrie a sedem migrantov z Afganistanu. Veľká väčšina z nich (21) bola neplnoletá. Prevádzači chceli evidentne skupinu prepašovať cez grécko-albánske štátne hranice.

Prevádzačské gangy sa po uzavretí balkánskej migračnej trasy - vedúcej z Grécka cez Macedónsko a ďalšie krajiny západného Balkánu do strednej, severnej a západnej Európy - pokúšajú neúnavne dostávať z Grécka cez Albánsko, ale aj Macedónsko a Taliansko ďalej desiatky ilegálnych migrantov. Aj mnohí z komunity viac ako 57.000 migrantov zostávajúcich aktuálne v Grécku sa myšlienky postupu ďalej do strednej Európy nikdy nevzdali.

V Slovinsku zadržali tureckých námorníkov, ktorí pašovali utečencov

Členov posádky tureckej nákladnej lode zadržali v Slovinsku po tom, ako na palube plavidla objavili 12 utečencov, deväť Sýrčanov a troch Iračanov. Všetci sa ukryli v nákladnej lodi s pomocou tureckých námorníkov, informovali dnes slovinské policajné zdroje.

K odhaleniu ilegálnych migrantov došlo v pondelok v slovinskom prístave Koper. Utečenci požiadali následne o azyl v Slovinsku a na verdikty o žiadostiach si počkajú v ubytovni pre žiadateľov, v ktorej našli dočasné útočisko. Informáciu priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF. Podľa rovnakého zdroja ide o vôbec prvý prípad odhalenia utečencov ukrývajúcich sa na nákladnej lodi v Slovinsku.

Viac o téme: PrevádzačiMigrantiFlorina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu