Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO z Nemecka rozpútalo vášne: Policajti vraj nezvládli situáciu a vrhli sa na migranta!

Policajt mladého migranta vyvliekol z autobusu
Policajt mladého migranta vyvliekol z autobusu (Zdroj: YouTube)

SASKÁ KAMENICA - Nemeckí policajti čelia kritike za spôsob riešenia incidentu, pri ktorom dav skandujúci protiprisťahovalecké heslá blokoval cestu autobusu s utečencami. Policajti nedokázali dav od autobusu oddeliť a podľa niektorých sťažností násilne nútili migrantov vystúpiť. Policajné vedenie v sobotu podľa agentúry DPA zákrok obhajovalo s tým, že strážcovia zákona nemali k oddeleniu davu od autobusu dostatok ľudí.

Táto krajina sa s migrantmi nemazná: Prísny tábor uprostred púšte a potom vyhadzov do Afriky

K udalosti kritizovanej podľa agentúry AP niektorými politikmi došlo vo štvrtok pri meste Clausnitz južne od Drážďan. Rozbúrení dav zablokoval autobus, ktorý viezol prvú skupinu migrantov do novej ubytovne. Protestujúci volali heslá ako "Choďte domov!" alebo "My sme národ!" Podľa zverejneného videa zaobchádzali policajti násilne s neplnoletým členom skupiny imigrantov.

Šéf policajného zboru patriaceho pod neďalekú Saskú Kamenicu (Chemnitz) Uwe Reissmann v sobotu obhajoval použitie sily voči utečencom argumentom, že bolo "absolútne nevyhnutné" a že niektorí z imigrantov dav za oknami autobusu provokovali. Na to, aby udržali odstup protestujúcich od autobusu neboli podľa neho policajti v dostatočnom počte.

V Sasku aj v ďalších spolkových krajinách na východe Nemecka v posledných mesiacoch silnie hnutie odmietajúce utečencov; v týchto regiónoch sa konajú početné protiimigračné demonštrácie a rad ubytovní sa stal terčom podpaľačských útokov.

Viac o téme: UtečenciClausnitz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu