Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Polícia v Kolíne má prvého obvineného zo sexútokov: Pochádza z Alžírska

(Zdroj: Zoznam s.r.o.)

KOLÍN NAD RÝNOM - Nemecká polícia obvinila prvého muža zo sexuálneho napadnutia počas silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom. Kolínske policajné prezídium o tom dnes informovalo v tlačovej správe. Okrem toho boli cez víkend zadržaní dvaja podozriví muži, ktorí sa pri rovnakom incidente dopustili lúpeže. Celkom polícia kvôli silvestrovským udalostiam vyšetruje dve desiatky ľudí.

Polícia zadržala dvadsaťšesťročného Alžírčana v utečeneckej ubytovni v Kerpene západne od Kolína. Vyšetrovatelia u neho objavili dva mobilné telefóny, ktoré boli ukradnuté pri silvestrovskom incidente. Jedna z poškodených pritom uviedla, že muž, ktorý jej telefón zobral, ju tiež sexuálne napadol. Policajti muža obvinili zo sexuálneho napadnutia a umiestnili ho do vyšetrovacej väzby.

Cez víkend zadržali policajti v Kerpene a v Aachene ďalších dvoch Alžírčanov, ktorí mali pri sebe mobilné telefóny ukradnuté počas silvestrovskej noci. Počet ľudí podozrivých z lúpeže tak vzrástol na 20, z toho sedem ich je vo väzbe.

Podľa svedkov aj polície sa v centre Kolína nad Rýnom zišlo počas silvestrovskej noci okolo tisíc ľudí arabského a severoafrického pôvodu. Z davu sa vyčlenili skupiny mužov, ktorí obkľučovali ženy, sexuálne ich napádali a okrádali. Kolínska polícia prijala kvôli incidentu 766 trestných oznámení, z toho polovica je kvôli sexuálnemu napadnutiu.

Podobné incidenty sa cecz silvestrovskú noc stali tiež v Hamburgu, kde polícia prijala 200 trestných oznámení, a v menšej miere aj v ďalších veľkých nemeckých mestách. Udalosti vyvolali v krajine diskusiu o tom, do akej miery sa na obťažovanie a krádežiach podieľali novo prichádzajúci vysídlenci.

Američanka Caitlin Duncanová, ktorá sa osláv v Kolíne zúčastnila, v rozhovore v The New York Times povedala, že naopak vďaka pomoci sýrskych utečencov sa jej podarilo násilníkom utiecť.

Viac o téme: NemeckoKolín nad Rýnom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu