Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Škótsko hlási prvý prípad eboly: Ženu izolovali, ochorela po príchode zo Sierra Leone!

Nemocnica, v ktorej pacientku hospitalizovali Zobraziť galériu (2)
Nemocnica, v ktorej pacientku hospitalizovali (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Škótska vláda potvrdila, že v Glasgowe diagnostikovali prvý prípad eboly vo Veľkej Británii. Pacientom je zdravotná pracovníčka, ktorá pomáhala bojovať proti ochoreniu v západnej Afrike. Ženu izolovali a medzičasom už aj previezli do nemocnice v Londýne, pričom sanitku sprevádzalo niekoľko policajných vozidiel. Hospitalizovaná bude v špeciálnom centre pre ebolu v Royal Free Hospital. Do Británie pricestovala v nedeľu v noci zo Sierra Leone a ochorela v pondelok ráno.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v pondelok oznámila, že počet ľudí infikovaných ebolou v troch najpostihnutejších afrických krajinách Sierra Leone, Libérii a Guinei prekročil 20 000, pričom vyše 7 842 epidémii doteraz podľahlo. Viac než tretinu tvoria laboratórne potvrdené prípady v Sierra Leone, ktorá sa stala ochorením vôbec najzasiahnutejšou krajinou. 

Nemocnica, v ktorej pacientku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Terajšia epidémia eboly je pritom najsmrtiacejšou v dejinách. WHO však opakovane varuje, že skutočná bilancia je pravdepodobne ešte horšia, keďže mnohí pacienti nemôžu alebo nechcú navštíviť lekára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu