Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Extrémisti z Daeš opäť ukázali svoju krutosť, nezastavili sa ani pred kostolom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Extrémisti z organizácie Daeš zničili bombami asýrsky kostol v meste Karamlíš v severozápadnej provincii Ninive v Iraku neďaleko Mósulu. Informovala o tom dnes Asýrska medzinárodná tlačová agentúra (AINA).

"Džihádisti z Daeš odpálili v nedeľu popoludní množstvo výbušných zariadení vnútri kostola," uviedol pre AINA ľudskoprávny aktivista Ghází Šamún. "Kostol je úplne zničený," dodal aktivista, ktorého citovala aj agentúra DPA.

Asýrske mesto Karamlíš a ďalšie kresťanské oblasti sa úplne evakuovali po invázii Islamského štátu do spomínanej provincie Ninive v júni 2014. Tisíce kresťanských rodín ušli zo svojich miest a našli útočisko v irackom regióne Kurdistan.

"Táto teroristická skupina zničila desiatky asýrskych kostolov a archeologických nálezísk v provincii Ninive - snažila sa tak zničiť historickú identitu tejto oblasti," povedal Šamún. Daeš pokladá kresťanov za heretikov - odpadlíkov a bludárov. Daeš a ďalšie islamistické skupiny zaútočili podľa existujúcich správ už na približne 1000 archeologických nálezísk v Sýrii a Iraku.

Viac o téme: DaešKaramlíš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu