Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Polícia v Nemecku vykonala tvrdú raziu: Vpálili rovno do priestorov islamského spolku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

HILDESHEIM - Nemecká polícia uskutočnila dnes raziu proti podozrivým radikálom v Hildesheime v Dolnom Sasku.

Muži zákona prehľadali pri nej podľa informácií rezortu vnútra priestory Nemeckojazyčného islamského spolku (DIK) Hildesheim vrátane jeho mešity a uskutočnili domové prehliadky v bydliskách ôsmich členov jeho predsedníctva. Informoval o tom Severonemecký rozhlas (NDR). Na policajnej akcii sa zúčastnilo podľa rovnakého zdroja až do 400 mužov vrátane príslušníkov jednotky osobitého určenia.

Práve hildesheimský spolok je v Nemecku považovaný za miesto kontaktov radikálov zo salafistickej scény, ktoré je už dlhší čas v hľadáčiku dolnosaských bezpečnostných zložiek, naznačil dolnosaský krajinský minister vnútra Boris Pistorius.

Podľa jeho slov nemienia tolerovať ignorovanie platných predpisov salafistami, dokonca ich spochybňovanie ústavného poriadku a presviedčanie mladých ľudí, aby sa pripojili k Daeš. Proti tomu mienia bojovať s využitím všetkých prostriedkov právneho štátu. Viacero návštevníkov tamojšej mešity odcestovalo v minulosti preukázateľne do Sýrie, respektíve Iraku, aby sa tam pripojili k džihádistom z Daeš, uviedol krajinský rezort vnútra.

Viac o téme: RaziaDaešHildesheim
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu