Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Islamský duchovný žiadal o azyl v Taliansku: Medzitým v tábore verboval pre Daeš

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Somálskeho imáma a uchádzača o azyl v Taliansku zatkli pre obvinenia zo šírenia islamistickej propagandy medzi ďalšími azylantmi, ktorí žijú v prijímacom centre. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie talianskej polície.

Podozrivého zatkli v bývalom plážovom letovisku neďaleko mesta Campobasso na juhu Talianska, ktoré úrady zmenili na prijímacie centrum pre migrantov.Polícia zverejnila video podporujúce extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS) - ako dôkaz, že podozrivý sa aktívne snažil získať stúpencov, a v odkaze na Twitteri tiež uviedla, že "zrejme organizoval útok v Ríme".

Podľa správ agentúry ANSA z tlačovej konferencie v Campobasse muž vyzýval migrantov, aby sa z nich stali samovražední bomboví útočníci. Hovoril: "Poďme do Ríma a začnime železničnou stanicou." 

"Nemôžeme mať nulové riziko, ale zatknutie v Campobasse ukazuje, že preventívne metódy fungujú. Nemôžeme sa nechať vykoľajiť a naša úprimná vďaka patrí policajným silám za ich prácu," vyhlásil v parlamente taliansky minister vnútra Angelino Alfano.

Viac o téme: Daeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu