Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najbizarnejšie propagandistické FOTO Daeš: Zajatca popravuje džihádista na invalidnom vozíčku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Jihadology.net)

SYRTA - Arabské noviny al-Hayat zverejnili zábery z ďalšej popravy zajatcov uskutočnenej islamskou skupinou Daeš. Tentokrát sa tak malo stať v líbyjskom meste Syrta. Zaujímavosťou je, že na propagandistických záberoch, ktorými sa teroristi radi chvália, sa nachádza džihádista na vozíčku. Ten sa postará aj o vraždu údajného špióna.

Exemplárny trest pre Dánku (16): S irackým priateľom surovo dobodala matku po vzore Daeš!

Záber ukazuje muža v maske, ktorý sedí na invalidnom vozíčku vedľa kľačiacej obete v oranžovej kombinéze a pod ním sa nachádzajú titulky: "Poprava špiónov v meste Syrta". Ďalšie snímky publikované teroristickou skupinou zobrazujú mužov po tom, čo boli brutálne zavraždení.

Záznam bol zverejnený po tom, čo vyšlo najavo, že tajomný strelec má na svedomí už troch lídrov Daeš v Líbyi. Podľa miestnych správ si troch šéfov podal rovnaký snajper a zavraždil ich v pobrežnom meste Syrta, niekdajšom domove líbyjského diktátora Muammara Kaddáfího, nad ktorým prevzal Daeš kontrolu minulý rok.

Najbizarnejšie propagandistické FOTO Daeš:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: al-hayat)

Strelec dostal prezývku Lovec Daeš a prvým lídrom, ktorého si zobral na mušku, mal byť pôvodom Sudánec Hamad Abdel Hady, ktorého volali Abu Anas Al-Muhajer. 19. januára bol zabitý blízko svojho domu Abu Mohammed Dernawi a potom 23. januára Abdullah Hamad al Ansari, veliteľ z južnej Líbye, keď odchádzal z mešity.

Od zvrhnutia niekdajšieho vodcu krajiny Muammara Kaddáfího pred štyrmi rokmi panuje v tejto severoafrickej krajine chaos a o vládu sa svária dve hlavné mocenské frakcie. Metropolu Tripolis ovláda samozvaný kabinet a parlament, zatiaľ čo vláda a zákonodarný zbor, ktorý uznalo medzinárodné spoločenstvo, sídli v Tobrúku na východe krajiny.

Viac o téme: LíbyaIslamský štátSyrtaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu