Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Manželku zhodil zo 40-metrového útesu na ich výročie: Potom, čo spravil posledné spoločné foto

Snímka z roku 2010 aj s dcérkou Hayley Zobraziť galériu (3)
Snímka z roku 2010 aj s dcérkou Hayley (Zdroj: remembered.com)

LONDÝN - Keď Lynn, manželka Harolda Henthorna (59) zomrela pri tragickej nehode, smútiaceho vdovca zahrnul príval sympatií. Ale o 17 rokov neskôr, keď jeho druhá žena Toni (†50) spadla z útesu, vynorila sa nedôvera. Navyše obidve ženy mali uzatvorené životné poistky na vysoké sumy.

Exemplárny trest pre Dánku (16): S irackým priateľom surovo dobodala matku po vzore Daeš!

V roku 2000 sa Harold Henthorn oženil s očnou lekárkou Toni Bertoletovou potom, čo sa stretli na kresťanskej on-line zoznamke. Priatelia a rodina boli nadšení, pretože to vyzeralo, že sa k sebe naozaj hodia. Toni bola rozvedená a našla svoju druhú šancu na lásku, zatiaľ čo sa mnohí domnievali, že Harold si po tragickej minulosti zaslúži šťastie.

Jeho prvá manželka Sandra "Lynn" zomrela v roku 1995. Dvojica išla spoločne autom na večeru, keď Harold zistil, že má prázdnu pneumatiku a rozhodol sa ju vymeniť. Kým bolo auto na zdviháku, Haroldovi spadla matica a Lynn mala vliezť pod vozidlo, aby ju vytiahla. Vtedy sa však zdvihák zošmykol a ťažký dopravný prostriedok ju zabil.

Manželku zhodil zo 40-metrového
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: remembered.com)

O päť rokov neskôr bol už Harold znovu ženatý a žil v Denveri, v štáte Colorado. Dvojici sa narodila dcéra a podnikateľ Harold bol zaneprázdnený získavaním peňazí pre charity a neziskové organizácie. Tonina kariéra sa vzmáhala a mala podiel na ropnom biznise svojej rodiny, hoci začala strácať kontakt so svojimi blízkymi. Zdalo sa, že vždy dvíha telefón len Harold.

V roku 2012 usporiadal manžel k 12. výročiu svadby ako prekvapenie výlet do národného parku Rocky Mountain. Bola to vraj podivná voľba, pretože Toni mala problémy s kolenami a túry neboli jej vášeň, ale vyzeralo to ako romantické gesto. 29. septembra sa pár vybral k útesu, kde si spravil zopár fotografií a užil nádherný výhľad, keď došlo k tragédii. Harold volal záchranárom, že jeho žena prepadla cez okraj, zatiaľ čo robila snímky. Dokonca chcel zaplatiť aj všetky výlohy za privolaný vrtuľník. Pre ten však bol tento terén príliš neprístupný.

Napokon trvalo 45 minút, kým Harold zliezol k telu svojej manželky a operátor ho navigoval, ako jej má poskytnúť prvú pomoc. Mala vážne poranenie hlavy a jej dych bol stále slabší. Keď sa na miesto dostal záchranný tím, už nemohol nič robiť, Toni bola mŕtva. "Moja nevesta odišla," povedal Harold počas trúchlenia svojim priateľom a rodine. Presne tie isté slová použil aj v prípade svojej prvej ženy a rovnako ako Lynn aj Toni bola spopolnená ešte pred zádušnou omšou. Dokonca aj popol bol rozptýlený na tom istom mieste.

Manželku zhodil zo 40-metrového
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: remembered.com)

Polícia však na základe indícii dospela k presvedčeniu, že Tonina smrť nebola nehoda. Napríklad vo vnútri Haroldovho auta našli mapu s veľkým X označujúcim miesto, odkiaľ sa zrútila. Harold nedokázal prísť s iným vysvetlením iba tým, že si ho zvýraznil kvôli tomu, že išlo o dobrý tip na výlet. Vyšetrovatelia však zistili, že v oboch prípadoch smrti bol Harold príjemcom veľkých životných poistiek. Za Lynn zinkasoval v prepočte cca 455-tisíc eur a za Toni milióny.

Už v roku 1995 sa vynoril otáznik, prečo by si nebezpečenstva vedomá Lynn vliezla pod autom, obzvlášť keď trpela artritídou. Po Toninej smrti sa policajti bližšie pozreli na Harolda a zistili, že jeho 'úspešné podnikanie' nefungovalo viac ako desať rokov. Neexistoval žiadny záznam o akejkoľvek práci s charitatívnymi organizáciami - žiadni kolegovia, žiadni klienti.

Harold bol teraz hlavným podozrivým, ale trvalo až do novembra 2014, kým ho zatkli a obvinili z vraždy Toni. Pri procese v roku 2015 žalobca povedal, že išlo o starostlivo naplánovanú vraždu kvôli životnému poisteniu, ktorého hodnota činila približne 4,3 milióna eur. Po páde si záchranári všimli, že chýba 26-tisícový diamant z jej snubného prsteňa, hoci na rukách nemala zranenie. Taktiež sa blízko jej tela našiel fotoaparát, ktorý bol neporušený, čo by sa v prípade, že práve fotila a spadol spolu s ňou, určite nestalo. Zaujímavé bolo aj to, že rúž na Toniných perách zostal zachovaný aj po tom, čo jej údajne Harold poskytol prvú pomoc.

Obhajoba trvala na tom, že Tonin pád bola tragická nehoda. Haroldovo rozprávanie je síce rozporuplné, ale išlo o zmätok spôsobený zármutkom. V septembri 2015 bol Harold Henthorn uznaný vinným z vraždy prvého stupňa. O tri mesiace neskôr sudca rozhodol o doživotí bez šance na podmienečné prepustenie. "Nezabil som Toni ani nikoho iného," trval vrah na svojom stanovisku a dodal, že miluje svoju dcéru Hayley. Vzhľadom na Toninu smrť teraz došlo k otvoreniu prípadu smrti Lynn. Predpokladá sa, že by tak mohol byť usvedčený aj z ďalšej vraždy.

Viac o téme: VraždaHarold Henthorn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu