Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Medzi bojovníkmi IS sa rozšírilo HIV: Nakazeným vojakom pridelili špeciálnu úlohu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Najmenej 16 bojovníkov Islamského štátu sústredných v meste al-Mayadin vo východosýrskej provincii Deir ez-Zor je nakazených vírusom HIV, uviedol pre kurdskú tlačovú agentúru ARA News zdroj z lekárskeho prostredia. Radikáli, ktorí ochoreli od zajatých sexuálnych otrokýň, sú teraz nútení stať sa samovražednými atentátnikmi.

Tajomná smrť Kayly (†26) v Sýrii: Stala sa sex hračkou vodcu IS, znásilňoval ju ako majetok!

Bojovníkov, ktorých nakazili dve marocké ženy, držia v karanténnej stanici. "Vedenie IS plánuje prideliť samovražedné útoky tým militantom, ktorí sú testovaní pozitívne na AIDS," uviedol pre agentúru občiansko-právny aktivista v al-Mayadin.

"Väčšina nakazených sú zahraniční bojovníci, ktorí mali sexuálne styky s dvoma marockými ženami predtým, ako objavili ich ochorenie," uviedol sýrsky lekár, ktorý dodal, že infikovaných mužov previezli do karanténneho strediska v meste. Ženám, ktoré sa báli, že ich IS popraví, sa údajne podarilo utiecť do Turecka.

Pred tromi mesiacmi ohlásil indonézsky bojovník v meste Shaddadi v provincii Hasakah, že dostal HIV od svojej sexuálnej otrokyne. Rovnaká otrokyňa však bola neskôr predaná iným členom IS, čo medzi teroristami vyvolalo paniku. Navyše infikovaný bojovník daroval v máji krv v miestnej nemocnici. Skupina ho po tomto zistení popravila.

Viac o téme: Islamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu