Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Islamisti rok znásilňovali za odmenu dievčatko (9): Ostalo tehotné, hrozí mu smrť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: int)

RAKKA - Krutosť islamských bojovníkov nemá hraníc. Spolu s inými uniesli aj deväťročné dievčatko. Držali ho rok v zajatí, počas toho ho opakovane surovo znásilňovali. Dievčatko ostalo tehotné, pôrod mu môže privodiť smrť.

Spolu s ďalšími 40timi deťmi uniesli aj deväťročné dievčatko. Počas roka, čo ho držali v zajatí, si z neho urobili sexuálnu otrokyňu, opakovane ho znásilňovali príslušníci Islamského štátu. Prepustili ho, ako aj ostatné jezídske deti v blízkosti Kirkúru v severnom Iraku. Unesené bolo spolu s ďalšími 246-timi dedinčanmi zo severozápadného Iraku ešte minulý rok v auguste. Spočiatku si mysleli, že ich Islamisti vedú na popravu.

Z výpovedí humanitárnych pracovníkov, ktorí sa o deti postarali, doslova mrazí: "Znásilňovalo ju opakovane najmenej desať mužov. Väčšina z nich boli bojovníci v predných líniách a sex s ňou dostali za odmenu," cituje humanitárneho pracovníka Yousifa Daouda denník Mirror.  Deväťročné dievčatko ostalo tehotné. Podľa zdravotníkov je ale také mladé, že pri pôrode môže zomrieť. V jeho prípade by bol nebezpečný aj cisársky rez.  

Dievčatko previezla kurdská charita do Nemecka. Okrem tehotného dieťaťa bolo medzi väzňami ďalších 40 zúbožených detí.

Osud malého dievčatka je krutý príklad života jedného zo 40 tisíc jezídov, ktorých zotročujú bojovníci Islamského štátu. Tisíce dievčat a žien bolo odtrhnutých od svojich domovov v Iraku. Islamisti ich znásilňujú, mučia, či nútia do sobášov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu