Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Matka kata Islamského štátu ho spoznala na prvom videu popravy: Mlčala, teraz mu praje smrť!

Džihádista John v Londýne vyštudoval počítačové programovanie Zobraziť galériu (2)
Džihádista John v Londýne vyštudoval počítačové programovanie (Zdroj: University of Westminster)

LONDÝN - Matka islamského kata Mohammeda Emwaziho (27) vraždenie svojho syna tajila. Keď prvý raz videla video, na ktorom jej syn zabíja amerického novinára Jamesa Foleyho, začala kričať a plakať. Mohammed celú rodinu oklamal a teraz ho čaká trest.

Rodina najznámejšieho kata islamského štátu tvrdí, že svojho pokrvného príbuzného nenávidí. „Nenávidíme ho. Čo najskôr si želáme jeho popravu. Pre našu rodinu to bude dobrá správa,“ vyjadril sa podľa Daily Mail na adresu Emwaziho jeho kuvajtský bratranec. Aj ostatní zdesení príbuzní uvítajú džihádistovu smrť.

Najväčšiu hrôzu však utrpela Mohammedova matka Ghaneya Emwazi (47), ktorá sa o fanatickom smerovaní syna dozvedela prostredníctvom televíznych správ. „To je môj syn!“ kričala šokovaná žena, keď uvidela video so sťatím Jamesa Foleyho a v jeho vrahovi spoznala svojho najstaršieho syna.

Matka kata Islamského štátu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube, The Sun)

Otec Džihádista Johna Jaseem Emwazi kuvajtským vyšetrovateľom počas výsluchu priznal, že totožnosť islamského kata ako prvá odhalila Mohammedova matka, ale o svojom zistení pred úradmi mlčala. „Sme z toho rozrušení. Môj syn je náboženský založený a nenávidí Západ. Cíti, že ho zneužil,“ vysvetlil vystrašený otec. Rodičia sa s Mohammedom naposledy zhovárali v roku 2013, keď s ním telefonovali z Turecka. Vtedy im klamal, že odchádza do Sýrie, aby robil humanitárneho pracovníka.

Na svedomí má niekoľko brutálnych vrážd

Mohammed Emwazi, ktorého totožnosť a fotografiu odhalili médiá minulý týždeň, by mal stáť za brutálnym zabitím amerických novinárov Jamesa Foleyho a Stevena Sotloffa, britského dobrovoľníka Alana Henninga, amerického humanitárneho pracovníka Petera Kassiga, dvojice Japoncov Harunu Jukavu a Kendžiho Gota, ako aj nespresneného počtu sýrskych vojakov.

Džihádista John ako britský občan s kuvajtským pôvodom získal vysokoškolský titul v odbore počítačového programovania a žil v západnom Londýne. V roku 2013 odcestoval do Sýrie, kde neskôr vstúpil do organizácie IS. Kým žil v Británii, bezpečnostné služby sa oňho zaujímali a vypočúvali ho, ale nikdy ho nezatkli ani neobvinili.

Zajatci, ktorí sa dostali zo zajatia IS, uviedli, že Emwazi patrí v štruktúre IS do teroristickej bunky známej ako The Beatles, pozostávajúcej z troch britských radikálov, ktorí majú na starosti západných zajatcov. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu