Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Islamský štát bude mať vlastný televízny kanál s celodenným vysielaním

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Extrémistická organizácia Islamský štát (IŠ) plánuje v najbližšom čase spustiť vlastný televízny kanál, ktorým nadviaže na fungujúce rozhlasové vysielanie v Iraku a satelitnú televíziu so sídlom v Líbyi.

Informoval o tom v nedeľu portál britského denníka Independent odvolávajúc sa informácie z okolia IŠ. Súčasťou celodenného vysielania údajne bude aj program s názvom Čas narukovať. Cieľom kanálu s názvom Vysielanie Islamského kalifátu však bude medzinárodné šírenie proislamskej propagandy a nadviazanie najmä na spomínané rozhlasové vysielanie, ktoré sa šíri z irackého mesta Mósul. To ako jedno z prvých padlo v polovici roka do rúk radikálov.

Sunnitskí radikáli z organizácie Islamský štát na severe Iraku povstali voči vláde v Bagdade a dnes ovládajú veľké časti severozápadného Iraku a spolu s priľahlým územím Sýrie ho začlenili do spoločného "kalifátu". V novembri sa na verejnosť dostali informácie, že plánujú zaviesť vlastnú menu, ktorá bude platiť na nimi kontrolovaných územiach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu