Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kresťanka unesená Islamským štátom sa modlí za smrť: Znásilnili ma 30-krát a ešte nie je obed!

Extrémisti Islamského štátu páchajú na ženách skutočné ohavnosti. Zobraziť galériu (3)
Extrémisti Islamského štátu páchajú na ženách skutočné ohavnosti. (Zdroj: archív)

BAGDAD - O zločinoch páchaných na deťoch a ženách sa v súvislosti s činnosťou militantov Islamského štátu polemizovalo už viackrát aj na zasadnutí OSN. Avšak skutočná spoveď ženy, ktorú predali do sexuálneho otroctva, je mrazivá. Radikáli ju počas niekoľkých hodín znásilnili až 30-krát!

Mladá príslušníčka jezídov, na ktorých sa s obľubou zameriavajú extrémistickí islamisti, bola uväznená niekde v západnom Iraku, v miestach, ktoré IS zabral začiatkom augusta počas masakru pri pohorí Džabal Sindžár. Táto žena telefonicky kontaktovala kurdských bojovníkov a prosila ich, aby tieto miesta zbombardovali, pričom priznala kruté praktiky.

Kresťanka unesená Islamským štátom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Povedala údajne aj to, že je znásilňovaná tak často, že už nemôže chodiť ani na záchod a že jej utrpenie je také otrasné, že sa chystá spáchať samovraždu. Informácie zverejnili aktivisti počas demonštrácie v Londýne v snahe zvýšiť povedomie o situácii žien na Blízkom východe. Britská rozhlasová a televízna stanica BBC následne urobila rozhovor s mužom menom Karam, ktorý tento telefonát prijal.

Opísal ženin zúfalý plač v telefóne: „Ak viete, kde sme, prosím, bombardujte nás... Po tomto už nie je žiadny život. Tak či tak sa idem zabiť – ostatné sa zabili dnes ráno. Bola som 30-krát znásilnená a ešte nie je ani obed. Nemôžem ísť na záchod. Prosím, bombardujte nás.“

Kresťanka unesená Islamským štátom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Už minulý týždeň OSN potvrdila, že viac ako päťtisíc jezídov bolo zabitých spôsobom, ktorý pripomína bosniansku masakru v Srebrenici. Ďalších päť až sedemtisíc žien je držaných v provizórnych väzniciach, väčšina bola predaná do otroctva alebo ponúknutá džihádistom na sex. Päť väzníc v meste Tal Afar je miestom pobytu okolo 3500 žien a detí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu