Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zomrel kanadský vojak, ktorého úmyselne zrazil na parkovisku islamista

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MONTREAL - Na následky zranení zomrel dnes jeden z dvoch príslušníkov kanadských ozbrojených síl, na ktorých na parkovisku pred obchodným domom neďaleko Montrealu zaútočil v noci nadnes svojím autom pravdepodobne mladý islamista. Zranenia druhého vojaka sú menej závažnej povahy. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na políciu v provincii Quebec.

Polícia páchateľa identifikovala ako 25-ročného Martina Couturea Rouleaua z mesta Saint-Jean-sur-Richelieu v provincii Quebec, pričom uviedla, že mladý muž bol ovplyvnený radikálnou islamistickou ideológiou. Jeden z jeho susedov potvrdil, že Rouleau pred niečo vyše rokom prestúpil na islam.

K incidentu došlo v pondelok večer na parkovisku pred nákupným strediskom v meste Saint-Jean-sur-Richelie, ležiacim približne 40 kilometrov juhovýchodne od Montrealu, keď Rouleau svojím vozidlom zámerne narazil do dvoch príslušníkov kanadských ozbrojených síl a následne z miesta činu aj s vozidlom ušiel. 

Po krátkej automobilovej naháňačke s políciou stratil páchateľ vládu nad vozidlom, ktoré vbehlo do priekopy, kde sa niekoľkokrát prevrátilo. Vzhľadom na skutočnosť, že sa napriek výzvam polície aj po nehode pokúšal utiecť a policajtom sa vyhrážal, tí na neho niekoľkokrát vystrelili a smrteľne ho zranili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu