Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nový dôkaz v prípade zostreleného boeingu na Ukrajine: Pitva odhalila, kto to má na svedomí!

Malajzijské lietadlo zostrelili pravdepodobne ukrajinskí separatisti.
Malajzijské lietadlo zostrelili pravdepodobne ukrajinskí separatisti. (Zdroj: Twitter, SITA)

KYJEV - K šokujúcemu zisteniu prišli vyšetrovatelia pádu malajzijského boeingu, ktorý sa v júli zrútil na Ukrajine. V telách niektorých pasažierov našli kovové úlomky. Mohli by pochádzať z rakety, ktorá stroj zrejme zasiahla, konštatovala Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU). Podľa nej to naznačuje, že k zostreleniu lietadla došlo z územie separatistov raketou zem-vzduch.

"Drvivá väčšina zo zabitých pri páde bola identifikovaná. V niektorých telách sa našli kovové predmety, ktoré nepatria lietadlu a môžu byť úlomkami z rakety," citoval z vyhlásenia SBU spravodajský server Sputnik.

"Podľa jednej z hlavných verzií bolo lietadlo zostrelené raketovým komplexom Buk z územia, ktoré kontrolujú teroristické zoskupenia," vyhlásil Vasilij Vovk, šéf hlavnej vyšetrovacej správy SBU a zároveň spolupredseda Medzinárodnej vyšetrovacej skupiny.

Vyšetrovatelia potvrdili, že lietadlo spadlo vplyvom vonkajšej akcie. "Vyšetrujeme to, no nemôžeme zavrieť oči pred inými scenármi katastrofy. Vyšetrovatelia nesú zodpovednosť za uvedené, aby súdu predložili nezvratné dôkazy," informovala SBU.

Podľa SBU Holandsko zverejní ďalšiu správu o vyšetrovaní nešťastia do konca tohto roka. Vyšetrovanie bude pokračovať aj v roku 2015.

Boeing 777 malajzijských aerolínií sa zrútil na východe Ukrajiny 17. júla, keď letel z Amsterdamu do Kuala Lumpuru. Zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Dve tretiny obetí tvorili občania Holandska, ktoré vedie medzinárodné vyšetrovanie. Podľa predbežného skúmania bolo lietadlo zostrelené, nie je však stále známe, kto je za nešťastie zodpovedný. Z činu sa navzájom obviňujú proruskí separatisti a ukrajinská vláda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu