Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Experti na Ukrajine objavili nové telesné pozostatky z letu MH17

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: androidportal.zoznam.sk)

KYJEV – Tím holandských vyšetrovateľov tragického konca letu MH17, operujúci na mieste dopadu lietadla spoločnosti Malaysia Airlines na východe Ukrajiny, dnes oznámil, že objavil ďalšie telesné pozostatky.

Vedúci holandskej vyšetrovacej misie Pieter-Jaap Aalbersberg pre televíznu spoločnosť NOS uviedol, že telesné pozostatky objavili na mieste, kde po dopade Boeingu 777 vypukol požiar. Šéf vyšetrovateľov však nespresnil, či ide o pozostatky jednej alebo viacerých obetí. Podľa jeho slov miestni obyvatelia mu odovzdali nájdené doklady dvoch z pasažierov letu MH17.

Vyšetrovatelia z Holandska začali s operáciou zberu trosiek a hľadanie zatiaľ nenájdených zvyškov tiel ešte minulý týždeň, aj sa im podarilo nájsť časti tiel, ktoré boli odoslané do Charkova a odtiaľ do Holandska, 6. novembra však museli svoju misiu dočasne prerušiť.

K zostreleniu lietadla malajzijskej spoločnosti došlo 17. júla nad východnou Ukrajinou, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Doteraz boli identifikované pozostatky 289 obetí. Šéf holandskej diplomacie Bert Koenders v pondelok uviedol, že niektoré ľudské ostatky sa možno už nikdy nepodarí nájsť. V rovnakom duchu sa pre médiá vyjadril aj ukrajinský hovorca Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) Michael Bochurkiv.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu