Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Obyčajná správa vydesila svet: Lietadlo prevážajúce obete z boeingu smrti havarovalo!

Správa, ktorá spôsobila paniku Zobraziť galériu (4)
Správa, ktorá spôsobila paniku (Zdroj: Twitter)

BRATISLAVA - Lietadlo s pozostatkami obetí zostreleného malajzijského boeingu havarovalo v Holandsku! Presne takto sa podarilo jednému z najdôveryhodnejších informačných zdrojov nechtiac vyrobiť obrovský poplach. Túto správu zavesila spravodajská agentúra na Twitter a okamžite vyvolal celosvetový rozruch.

Mnoho ľudí zostalo len neveriacky prevracať očami, pretože v krátkej dobe by to bol už tretí pád lietadla za posledný týždeň. Presne pred 7 dňami zostrelili nad Ukrajinou boeing s 298 pasažiermi. Včera zase havarovalo na Taiwane lietadlo s vyše 50 obeťami. A teraz malo byť na rade lietadlo s pozostatkami obetí malajzijského boeingu, ktoré smerovalo do Eindhovenu.

Túto "breaking" správu tweetlo AP na svojej stránke. Mnohí si ju prečítali a pochopili takto: Holandské vojenské lietadlo prevážajúce telá z havárie malajzijského letu č. 17 havarovalo v Eindhovene.

Obyčajná správa vydesila svet:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Prvé reakcie na túto správu šokovali verejnosť neskôr sa však ukázalo, že ide o planý poplach. Správa sa mala správne prečítať takto: Holandské vojenské lietadlo prevážajúce telá z "havárie malajzijského letu č. 17" pristálo v Eindhovene. O žiadny pád lietadla teda nešlo. No kúzlo nechceného bolo na svete. Angličtina vykonala tento raz nadprácu a na chvíľu vydesila svet.

Obyčajná správa vydesila svet:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Správu uverejnilo veľa popredných portálov. Neskôr dokonca samotná agentúra vydala opravu s vysvetlením, že o žiadny pád nejde. Požiar rýchlo teda uhasili a všetkých ubezpečili, že všetko je poriadku.

Obyčajná správa vydesila svet:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu