Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Novým primátorom Malaciek chce byť osem občianskych kandidátov

(Zdroj: SITA)

MALACKY - Mestská volebná komisia v Malackách prijala osem kandidatúr na post primátora mesta. Potvrdila to zapisovateľka mestskej volebnej komisie Jana Slobodová po skončení termínu odovzdávania kandidátnych listín v komunálnych voľbách. Zároveň uviedla, že vo všetkých prípadoch ide o občianskych kandidátov.

Na jeden z 18 postov v malackom zastupiteľstve podalo kandidatúru podľa informácií Slobodovej 80 obyvateľov mesta. "Prevažujú nezávislí, občianski kandidáti, ktorých je 49, 31 uchádzačov o miesto v zastupiteľstve je nominantov politických strán," spresnila Slobodová. 

Najviac kandidátok prijala mestská volebná komisia počas nedele(21. 9.), v rámci posledného dňa na odovzdanie kandidátnych listín. "Bolo to podobné ako pred štyrmi rokmi," skonštatovala Slobodová. Po podaní kandidačných listín majú miestne volebné komisie desať dní na registráciu kandidátov. Tí, ktorých pre nesplnenie zákonných podmienok nezaregistrujú, majú tri dni na odvolanie sa na súde.

V okresnom meste budú mať po komunálnych voľbách, ktoré sa uskutočnia 15. novembra, s určitosťou nového primátora. Súčasný primátor Malaciek Jozef Ondrejka už v máji oznámil, že nebude opätovne kandidovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu