Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tvrdé slová od Rychtářa pre Bartošovú 4 dni pred samovraždou: Takto ju deptal!

Josef Rychtář prezradil, čo sa dialo, keď našiel samovražedný list Ivety Bartošovej. Zobraziť galériu (5)
Josef Rychtář prezradil, čo sa dialo, keď našiel samovražedný list Ivety Bartošovej.

PRAHA - Krátko pred smrťou si prechádzala peklom! Josef Rychtář (56) tvrdí, že list na rozlúčku od Ivety Bartošovej (†48) pre jej syna Artura (17) našiel už 4 dni pred jej samovraždou. Napriek tomu nijako nekonal. Dokonca speváčke vyčítal, že nie je úplne normálna. Po jej smrti si ale priznal aspoň malý diel viny na tragédii. Prečítajte si, čo povedal v doteraz neodvysielanom rozhovore.

Všetko urobil zle! Josef Rychtář bol jediný, kto vedel, že Iveta Bartošová vážne rozmýšľa nad smrťou. List na rozlúčku totiž našiel už štyri dni predtým, než sa odhodlala k činu. Napriek tomu nepodnikol žiadne relevantné kroky. „Ivete som povedal, že tento list ma oprávňuje k tomu, aby som zavolal na psychiatriu a aby sem prišiel lekár, pretože toto normálny človek nenapíše,” popísal pre televíziu Prima, ako so speváčkou v tej chvíli jednal. 

Svojimi slovami k jej psychickej pohode určite neprispel. Vinu si však pripúšťa len v tom ohľade, že pre ňu mohol urobiť niečo viac. „Možno som podcenil signál niečoho zvláštneho. Možno som mal jednať inak,” priznal pred kamerou v rozhovore, ktorý vznikal tri dni po tragickej udalosti, no doteraz nebol odvysielaný. 

Hoci Rychtář zvyčajne pôsobí ako muž činu, v Bartošovej prípade totálne zlyhal. Nepresadil to, na čom by na jeho mieste trval každý súdny človek. „Keď som povedal: ‚Ja ti sem pozvem lekára alebo ťa k lekárovi zaveziem,‛ ona to striktne odmietala. Povedala: Ja do žiadnej nemocnice nechcem, oni ma tam zavrú, ja z toho mám strach, vysvetľoval, ako manželka jeho návrhy zamietala. „Možno to malo byť tak urobené, ale ja som ju miloval a veril som tomu, keď mi povedala: Už to prešlo, to už nie je, nechaj to tak, ja sa cítim v poriadku, ja žiadneho doktora nechcem. Preto som sa k tomu neodhodlal, aby som nejakého zavolal,” obhajoval sa Josef. 

Mnohí ľudia si však myslia, že jeho vina je oveľa väčšia a že to bol práve on, kto k zúfalému činu Ivetu dohnal. V tomto smere sa najviac angažuje Zdeněk Macura. Ten sa už dokonca obrátil aj na kanceláriu českého prezidenta. Miloša Zemana žiada, aby boli zaistené záznamy o telefonických hovoroch, ktoré Bartošová viedla pred tragédiou so svojimi najbližšími a samozrejme aj Josefom Rychtářom. Vraj by vyjasnili veľa vecí. 

Knihy o Ivete Bartošovej>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu