Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bartošovej rodinné tajomstvá odhalené: Syn Artur spával s pestúnkou!

Ladislavovi Štaidlovi sa nepáčili praktiky pestúnky Goldy (v krúžku). Ivete Bartošovej preto dal rôzne ultimáta. Zobraziť galériu (5)
Ladislavovi Štaidlovi sa nepáčili praktiky pestúnky Goldy (v krúžku). Ivete Bartošovej preto dal rôzne ultimáta.

PRAHA - Stále o neho bojovali! Iveta Bartošová (†48) a Ladislav Štaidl (69) sa po svojom rozchode často dohadovali, u koho má ich syn Artur (17) tráviť viac času. V roku 2007 spísal skladateľ do listu podmienky, za ktorých môže chlapec bývať u svojej mamy. Speváčka sa v ňom okrem iného dočítala, že niektorí ľudia v jej okolí nemajú ďaleko od úchylákov. Pestúnka Golda vraj svojho 10-ročného zverenca ťahala do postele, kde spala s ďalšou ženou.

V roku 2007 sa o Artura Štaidla staral jeho otec Ladislav. Keď však Iveta Bartošová v tom čase prerušila pobyt v liečebni v Kroměříži, syna si vzala k sebe. Hoci neskôr opäť nastúpila na kliniku, dieťa odmietala vrátiť. Skladateľ sa však rozhodol, že si svoje dieťa nezoberie násilím. Napísal preto speváčke drsný list. 

Podľa informácií denníka Aha! v ňom Štaidl určil podmienky, za ktorých nebude Ivete robiť problémy. Týkali sa najmä pestúnky Zlaty Dvořákovej, prezývanej Golda. „Prestane sa stýkať s Arturom, a to aj po tvojom návrate z liečebne,” napísal na margo opatrovateľky hudobník. Žena, ktorá sa starala o Bartošovú aj jej syna, totiž stratila jeho dôveru, keď ho napriek sľubu neinformovala o zhoršujúcom sa stave umelkyne. „Zabránila mi tak včas zakročiť vo tvoj i Arturov prospech. Naopak, tvoju chorobu zneužila k ovládnutiu nášho syna a vašej domácnosti,” tvrdil Ladislav. 

List mal však doslova šokujúce pokračovanie. „Nemôžem ďalej tolerovať, aby náš syn - ako ma sám informoval - spal na chalupe v jednej posteli s Goldou a Petrou P. (šéfkou fanklubu I. B., pozn, red.),” vysvetľoval svoj negatívny postoj ku pestúnke. „Všetky také vzťahy sú patologické, respektíve zaváňajúce deviáciou zo strany ľudí, čo sa okolo Artura pohybujú,” nedával si servítky pred ústa. Týmto listom naplno rozhorel tvrdý boj o syna, ktorý Bartošová nakoniec prehrala. V auguste 2011 jej chlapca sociálka odobrala, o mesiac neskôr speváčka súhlasila, aby bol trvalo zverený do starostlivosti svojho otca.

Knihy o Ivete Bartošovej>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu