Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Na Ukrajine zabili muža: Zastrelil dvoch ľudí a ďalších držal v zajatí!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV – Polícia na severovýchode Ukrajiny zneškodnila dnes ozbrojenca, ktorý zastrelil v Charkovskej oblasti dve osoby a ďalšie tri následne držal v zajatí na čerpacej stanici. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na tlačovú agentúru Interfax.

"Kriminálnik bol zabitý," uviedol pred novinármi guvernér Charkovskej oblasti Ihor Rajnin, ktorý tiež potvrdil, že rukojemníci vyviazli bez zranení. Podľa informácií ukrajinského ministerstva vnútra 48-ročný ozbrojený Ukrajinec začal najskôr strieľať z pušky v meste Ľubotyn, pričom zabil dvoch ľudí. Následne sa odviezol autom na čerpaciu stanicu v dedine Korotyč, kde zajal tri osoby. Skôr než polícia útočníka zneškodnila, snažila sa ho presvedčiť, aby prepustil rukojemníkov.

Lokalita, v ktorej došlo k dnešnej tragédií, sa nachádza pomerne ďaleko od zóny ozbrojeného konfliktu medzi proruskými povstalcami a ukrajinskými ozbrojenými silami na východe Ukrajiny. Polícia prípad vyšetruje ako čisto kriminálny čin.

Pri útoku povstalcov na sanitku bol zabitý jeden vojak 

Pri útoku proruských separatistov na vojenskú sanitku neďaleko Luhanska na východe Ukrajiny bol v pondelok zabitý jeden vojak a ďalší bol zranený, informoval dnes gubernátor Luhanskej oblasti Hennadij Moskaľ.

"Pri hraniciach s Ruskom došlo k sabotážnemu aktu. Sanitka s dvoma vojakmi sa dostala pod paľbu z automatických zbraní. Výsledkom bol jeden zabitý vojak a ďalší vážne zranený," uviedol dnes podľa agentúry Reuters gubernátor v on-line vyhlásení. K útoku došlo v pondelok.

Násilia na východe Ukrajiny výrazne ubudlo od podpísania prímeria v bieloruskom Minsku, hoci sa vládne sily a separatisti vzájomne stále obviňujú z jeho porušovania, ktoré si takmer denne vyžiada zranených či nejakú obeť. Situácia je najnapätejšia pri povstalcami kontrolovanom meste Doneck, strategickom prístave Mariupol na pobreží Azovského mora a v okolí Luhanska pri hraniciach s Ruskom.

Na Ukrajine zabili muža:
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu