Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ukrajinská armáda rozmiestňuje v Donbase vojakov a delostrelecké jednotky!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Ukrajinská armáda rozmiestnila v Donbase približne 1000 delostreleckých jednotiek a raketových systémov a vyše 45.000 vojakov, informoval v nedeľu hovorca ministerstva obrany samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Eduard Basurin.

"Počet ukrajinských vojakov koncentrovaných pozdĺž línie kontaktu v Donbase je porovnateľný s tým, čo vlani na jar pred útočnou operáciou: ide o vyše 45.000 vojakov, približne 3500 rôznych zbraní vrátane zhruba 1000 delostreleckých jednotiek a raketových systémov," citovala Basurina agentúra TASS.

Ministerstvo obrany DĽR ešte predtým uviedlo, že ukrajinská armáda tajne rozmiestňuje raketové systémy Grad pri meste Kosťantynivka, vzdialenom 55 kilometrov od Donecka. Opätovné nasadenie vojenskej techniky a vojakov podľa DĽR znamená, že Kyjev vytvára útočnú skupinu.

V Líbyi prepadli ukrajinského veľvyslanca a konzula 

Neznámi ozbrojenci prepadli a olúpili ukrajinského veľvyslanca a konzula, keď smerovali z líbyjskej metropoly Tripolis do obce pri hranici s Tuniskom, informovala v nedeľu agentúra TASS. Predstavitelia aliancie Úsvit Líbye, ktorá kontroluje hlavné mesto a zastrešuje islamistické milície, uviedli, že "zločinecké gangy" zaútočili na autokolónu veľvyslanca na ceste spájajúcej Tripolis a obec Ras Agadir. Ozbrojenci sa zmocnili auta veľvyslanca, mobilných telefónov a pečatí veľvyslanectva aj konzulátu.

Úsvit Líbye obvinil z útoku na diplomatov "ozbrojené skupiny líbyjských kmeňov", ktoré spolupracujú s jednotkami generála Chalífu Haftára. Avšak Haftárova armáda, verná medzinárodne uznanej vláde, odmietla obvinenie s tým, že ide o "pokus zdiskreditovať vládne sily"Agentúra TASS pripomenula, že väčšina krajín stiahla svojich diplomatov z Tripolisu vlani, keď sa mesta zmocnil Úsvit Líbye.

Ukrajinská armáda rozmiestňuje v
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu