Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Napriek prímeriu na východe Ukrajiny zahynuli ďalší traja vládni vojaci

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV – Napriek prímeriu na východe Ukrajiny prišli za posledných 24 hodín o život ďalší traja ukrajinskí vojaci a jeden utrpel zranenia. Informoval o tom dnes hovorca vládnych síl Andrij Lysenko.

Spresnil, že boje a prestrelky, pri ktorých vládne sily utrpeli straty, sa odohrali v blízkosti mesta Doneck kontrolovaného proruskými separatistami a neďaleko mesta Ščasťa v Luhanskej oblasti, ktoré tiež kontrolujú proruské sily.

Velenie vládnych síl dnes opäť obvinilo protivníka z používania ťažkých zbraní, ktoré majú byť v súlade s mierovými dohodami z Minska stiahnuté z demarkačnej čiary. Proruskí separatisti zo samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) dnes informovali, že ich pozície boli za uplynulých 24 hodín terčom ostreľovania 37-krát. Luhanská ľudová republika (LĽR) hlási podľa ruskej agentúry RIA Novosti sedem prípadov porušenia prímeria za uplynulých 24 hodín.

Situácia na východe Ukrajiny je dnes jednou z tém schôdzky amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho s ruským rezortným partnerom Sergejom Lavrovom, ktorá sa koná v ruskom čiernomorskom letovisku Soči. Kerry sa tam dnes stretne aj s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Napriek prímeriu na východe
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu