Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Ruské televízie prichytené pri klamstve roka: Museli odvysielať vymyslenú smrť dievčatka!

(Zdroj: YouTube)

KYJEV - Klamstvá v priamom prenose! Ruské televízie sa neštítia vysielať miliónom ľudí neoverené a falošné informácie. Tento raz to však prešvihli. Neoverili si správu, ktorá hlásila smrť desaťročného dievčatka kvôli bombardovaniu ukrajinskej armády. Neskôr vyplávala na povrch šokujúca pravda. Správu si televízny štáb vymyslel, no napriek tomu ju odvysielali tri televízie.

Proruská propaganda šliape na plné obrátky. Obrovský vplyv televízie na myslenie ľudí je zjavné najmä v Rusku."Traja ľudia zahynuli pri bombardovaní ukrajinskej armády. Medzi nimi aj desaťročné dievčatko v regióne pri Donecku," hlásili proruské televízie šokujúce správy. Reportéri britskej televízie BBC Natalia Antelava a Abdujalil Abdurasulov však zistili, že je to nehorázne klamstvo, ktoré si televízia vymyslela, aby očiernila ukrajinskú armádu, preto sa vybrali na miesto činu.

"Môžete nám povedať detaily alebo kontakty na rodinu?" pýta sa reportérka miestneho muža, ktorý odmietol reagovať. Odpovedať na otázky reportérky nevedeli ani dve miestne ženy. Počuli o jej smrti len z televízie, ale nič bližšie o tom nevedeli. Ďalšia žena dokonca nepočula ani o delostreleckej paľbe. Ani ďalší svedkovia nič o úmrtí malého dievčatka nevedeli, iba o tom počuli v televízii. Nepočuli ani o výbuchoch ani nevedeli nič bližšie o jej smrti.

Zarážajúci je fakt, že ani oficiálne úrady nevedeli o smrti dievčatka. Jej telo v evidencii mŕtvych neviedli. "Možno ju odviezli niekam inam," odkázal reportérom úradník, ktorý nevedel nič bližšie špecifikovať. Až sa nakoniec tím novinárov dozvedel pravdu.

"Dievča neexistuje. Vymysleli sme si ju. Museli sme to odvysieľať," priznal sa otvorene člen štábu, ktorý informáciu priniesol. Túto správu vysielali tri ruské televízie, jedna uviedla zdroj z tábora proruských separatistov. Ďalšie dve ani neodpovedali.

Pozrite si priznanie šokujúcich klamstiev

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu