Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Virálne VIDEO z Ukrajiny valcuje ruskú propagandu: Deň víťazstva, ako ste ho ešte nevideli!

(Zdroj: YouTube)

KYJEV - Ukrajinci reagujú na masívnu ruskú propagandu, ktorá chce prepísať históriu! Na internete sa objavilo video, ktoré má ukázať skutočnú pravdu. Patriotické zábery sú odpoveďou Ukrajincov na blížiace sa oslavy dňa víťazstva druhej svetovej vojny.

Videá sa stali na Ukrajine virálnymi. Podľa ich tvorcov sú najlepšou odpoveďou na ruskú propagandu. Na prvom videu s názvom "starý otec" volá mladík svojme dedkovi, veteránovi z vojny, aby mu pogratuľoval ku dňu víťazstva. Video končí sloganom: "Spomíname, sme hrdí, zvíťazíme."

Druhé video je podobné, iba v ženskom podaní. Volá sa "stará mama". Obidve videá sú s anglickými titulkami. Ukrajinu podľa videí stála druhá svetová vojna 8 miliónov životov, 2021 z hrdinov Sovietskeho zväzu bolo Ukrajinčanov a 10 z 41 maršálov sa narodilo na Ukrajine. Krátke klipy si majú pripomenúť slávny deň v histórii, počas ktorej sa postavili tyranii a zvíťazili.

Tvorcami videí sú spoločnosti Tabasco advertising company a Lime Lite Studio. Iba za dva dni ich videl až milión ľudí. Starší pár hrajú známi herci z čias Sovietskeho zväzu. Volajú sa Nina Antonová a Volodymyr Talaško. Za cieľ si zvolili bojovať proti ruskej propagande, ktorá popiera historickú účasť Ukrajincov na porážke nacizmu v druhej svetovej vojne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu