Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ruský fotoreportér, ktorý zmizol na Ukrajine, je možno mŕtvy

Andrej Stenin
Andrej Stenin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský fotoreportér Andrej Stěnin, ktorý 5. augusta zmizol na Ukrajine, je možno po smrti. Východoukrajinskí povstalci ohlásili, že našli pri meste Snižna v Doneckej oblasti "zuhoľnatené pozostatky" nezvestného novinára. Túto informáciu prevzala aj monitorovacia misia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Stěninov šéf ale tieto správy odmieta ako doteraz nepotvrdené.

"Pozorne preverujeme všetky verzie súvisiace so zmiznutím nášho fotoreportéra. Až doteraz sa ani jedna nepotvrdila," vyhlásil šéf mediálneho holdingu Rossija Segodňa Dmitrij Kiseljov podľa agentúry ITAR-TASS.

O nájdení ohorených pozostatkov informoval podľa portálu newsru.com aj spravodajca denníka Komsomoľskaja pravda, ktorý na ceste medzi mestom Snižne a dedinu Dmytrivka narazil na rozstrieľaný a spálený Renault Logan s troma mŕtvolami. Vo vozidle boli teleobjektívy, ďalšie fotografické vybavenie a aj košeľa, akú vraj Stěnin rád nosil. Miesto činu obhliadal aj kriminalisti a teraz sa čaká, či analýza DNA ukončí nádeje, že fotograf je stále nažive.

Fotograf Andrej Stěnin zo štátnej agentúry Rossija Segodňa nedáva o sebe vedieť od 5. augusta. Moskva predpokladala, že ho zajala ukrajinská tajná služba a dokonca začala zmiznutie vyšetrovať ako únos. Kyjev však uväznenie reportéra popieral a minulý týždeň vyhlásil po nezvestnom Rusovi pátranie. O Stěninov osud sa zaujímal aj splnomocnenec OBSE pre slobodu tlače, medzinárodná organizácia Reportéri bez hraníc a ukrajinskí žurnalisti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu