Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Lavrov varuje: Ak ohrozia naše záujmy, zaútočíme ako v Južnom Osetsku!

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v stredu varoval, že ruská armáda bude "s určitosťou" reagovať v prípade "priameho ohrozenia legitímnych ruských záujmov" na Ukrajine.

Šéf ruskej diplomacie vo stredu zverejnenom rozhovore pre štátnu televíziu RT poukázal na príklad Južného Osetska spred takmer šiestich rokov, kedy Gruzínsko napadlo tamojších separatistov a Rusi tvrdo odpovedali. Podľa jeho slov však bude "nevyhnutná odpoveď Moskvy v súlade s medzinárodným právom".

Dlhoročný minister vládu v Kyjeve zároveň obvinil z nedodržiavania dohody uzavretej pred týždňom na konferencii v Ženeve. Kritikou nešetril ani USA, ktoré podľa neho priamo kontrolujú činnosť novej prozápadnej ukrajinskej vlády. Tá podľa neho navyše obnovila vojenské operácie proti separatistom na východe krajiny počas včerajšej prítomnosti amerického viceprezidenta Joa Bidena v Kyjeve.

"Útok na ruských občanov je útokom na Ruskú federáciu. Nič z vecí, ktoré boli dohodnuté v Ženeve a ktoré úrady v Kyjeve mali povinnosť vykonať, sa nerealizovalo," povedal Lavrov v publikovaných úryvkoch rozhovoru pre RT, ktorý v plnom znení zverejnia v stredu večer. Ako dodal, "nemáme dôvod neveriť, že Američania to tým najpriamejším spôsobom celé neorganizujú".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu