Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Británia odkazuje: Za nepokojmi na Ukrajine stojí Rusko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LUXEMBURG – Destabilizáciu na východe Ukrajiny jednoznačne podnecuje Rusko. V pondelok to povedal britský minister zahraničia William Hague, ktorý zároveň vyzval na ďalšie sankcie voči Moskve.

„Skutočne nemožno pochybovať o tom, že toto je niečo, čo je plánované a uskutočňované Ruskom,“ uviedol Hague pred stretnutím s jeho kolegami z členských krajín EÚ, ktorí sa zišli v Luxemburgu s cieľom prediskutovať ukrajinskú krízu.

Ako dodal, popieranie ruského zapojenia sa do situácie na Ukrajine nie je ani trochu dôveryhodné. Súčasné udalosti vykazujú všetky známky ruského postupu pri pripájaní Krymu a sú len ďalším „hrubým zámerným a premysleným porušovaním nezávislosti a suverenity Ukrajiny,“ zdôraznil šéf britskej diplomacie.

Britský premiér David Cameron a a nemecká kancelárka Angela Merkelová v tejto súvislosti vyzvali Rusko, aby jednoznačne odsúdilo okupáciu vládnych budov ruskými separatistami na východe Ukrajiny. Obaja lídri spolu o eskalácii napätia hovorili v pondelok telefonicky. Cameron bude o Ukrajine neskôr počas dňa diskutovať aj s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom, uviedol jeho hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu