Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Poriadny trapas v správach STV: Čarnogurský chce legalizovať sobáše gayov!

Ján Čarnogurský Zobraziť galériu (2)
Ján Čarnogurský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vo včerajších správach RTVS sa udial poriadny trapas. Tvrdému konzervatívcovi Jánovi Čarnogurskému v hlavných večerných správach priradili titulok, ktorý nemá ani náhodou v úmysle zrealizovať. Tak sa stalo, že pri osobe prezidentského kandidáta zasvietilo „Čarnogurský chce legalizovať sobáše gayov“. Samotný kandidát nemá nič také v úmysle a ani to nikdy nepovedal.

Po príspevku sa ihneď moderátor za faux pas ospravedlňoval. „Pripájame ešte jedno ospravedlnenie. V titulku príspevku sme uviedli nepravdivú informáciu v znení „Čarnogurský chce legalizovať sobáše gayov“. Nie je to pravda. Informácia sa dostala do titulku hrubou chybou editora a RTVS sa touto cestou Jánovi Čarnogurskému ospravedlňuje“ povedal ihneď po skončení reportáže.

Čarnogurskému by to ani na um nezišlo
Zobraziť galériu (2)
Čarnogurskému by to ani na um nezišlo  (Zdroj: YouTube)

To, že je Ján Čarnogurský nielen tvrdý konzervatívec, ale aj politik so zmyslom pre humor, dokázal na svojom Facebookovom profile, keď celú situáciu zobral s nadhľadom.

"Ja osobne to celú situáciu vnímam s úsmevom, pretože ľudia poznajú môj názor na túto tému. Rozhodne sa nemienim teraz stavať do pozície ublíženého, či nahnevaného. Táto chyba mi naozaj mohla poškodiť a naozaj nemusela byť náhodná, no rozhodne nechcem pokračovať v týchto špekuláciách. Prijal som ospravedlnenie od RTVS už včera a verím, že naozaj išlo iba o neprofesionalitu a nie o zámer," povedal Čarnogurský.

Určite celú nepríjemnosť nechcel vyhrocovať ako sám napísal. "Sme ľudia, treba vedieť zvážiť, kedy ísť do konfliktu a kedy nie. Ako by som sa mohol uchádzať o post prezidenta slovenskej republiky, ak by som sa nedokázal odosobniť a neeskalovať konflikty tam, kde to nie je potrebné? Veď ak budem celú vec vyhrocovať a žiadať aby RTVS vyvodila dôsledky, bude to mať za následok azda iba to, že niekto so "zmyslom pre humor" príde o prácu, aj keď by ju mal vykonávať tak, aby sa takéto veci nestávali," uzavrel prezidentský kandidát.

Škoda, že takú dobrosrdečnosť ako Čarnogurský na svojom statuse, nepreukázali v RTVS vedúcemu vydania, keď ho mali za to vyraziť, uvádza portál Omédiách.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu