Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prezidentský kandidát Procházka s Barrosom: Tipovali víťaza MS vo futbale!

Radoslav Procházka debatuje s predsedom Európskej komisie a hviezdou Scorpions Zobraziť galériu (3)
Radoslav Procházka debatuje s predsedom Európskej komisie a hviezdou Scorpions (Zdroj: madeinmedia.sk)

VIEDEŇ – Prezidentský kandidát Radoslav Procházka nezaháľa ani popri kampani na prezidenta. Na začiatku decembra sa totiž stretol vo Viedni s významnými osobnosťami svetového formátu. Debatoval s Manuelom Barrosom či frontmanom skupiny Scorpions Klausom Meinem. Najprv preberali politiku, potom prešli na majstrovstvá sveta vo futbale.

Centrum pre globálny dialóg a spoluprácu udeľuje každoročne cenu za Medzinárodný dialóg, ktorú si mal prevziať Manuel Barroso. Spoločnosť mu robil aj nezaradený poslanec a kandidát na prezidenta Radoslav Procházka. Dialóg medzi športovcami, biznismenmi a politikmi má vytvárať podmienky pre lepšiu spoluprácu a rozvoj hodnôt ako kredibilita, zodpovednosť a transparentnosť.

Procházka najprv prebral so spoločníkmi politiku, následne rýchlo zmenili tému na šport, konkrétne futbal. "Preberali sme najmä situáciu na Ukrajine, ale ako už to medzi mužmi pri pohári vína býva, postupne sme sa dostali k futbalu a k vyhliadkam jednotlivých mužstiev na majstrovstvách sveta v Brazílii," povedal prezidentský kandidát.

Manuel Barroso a Klaus Meine
Zobraziť galériu (3)
Manuel Barroso a Klaus Meine  (Zdroj: madeinmedia.sk)

Prezidentský kandidát prezradil aj kto má akého favorita na zisk titulu majstrov sveta. "Barroso s Meinem majú svojich jasných favoritov v Portugalsku a Nemecku," prezradil Procházka. Následne dodal, že v tipovaní víťaza bol skromnejší, no na zimnú olympiádu v Soči bol oproti kolegom sebavedomejší.

Na podujatí bolo veľa významných hostí. Medzi nimi sa objavili aj Werner Fasslabend, bývalý minister obrany Rakúska a súčasný iba 27-ročný minister zahraničných vecí Sebastian Kurz.

Vyslúžilý exminister Fasslabend a mladý minister Kurz spolu s Procházkom
Zobraziť galériu (3)
Vyslúžilý exminister Fasslabend a mladý minister Kurz spolu s Procházkom  (Zdroj: madeinmedia.sk)

Možno si Procházka pýtal rady ako sa dostať aj v takom mladom veku na taký významný post. 41-ročný uchádzač o prezidentský palác sa vysokými ambíciami netají, uvidíme ako dopadne v prvom kole volieb, ktoré sa konajú na jar budúceho roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu