Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Rodina išla na výlet k vodopádu: Zachránila ich fľaša, v ktorej prosili o pomoc

Rodinu zachránila správa vo fľaši Zobraziť galériu (3)
Rodinu zachránila správa vo fľaši (Zdroj: twitter.com/AustynZOGS)

KALIFORNIA - Trojčlennú rodinu, ktorá uviazla na vodopáde, zachránili vďaka správe vo fľaši, ktorú poslali dole prúdom. Našli ju iní turisti, ktorí privolali pomoc a zachránili im tým možno aj život. Rodina ich chce teraz vypátrať a osobne sa im poďakovať.

Curtis Whitson s priateľkou Krystal Ramirez a jeho 13-ročným synom vyrazili ešte v júni na túru v strednej Kalifornii. Ich plán bol ísť kaňonom popri rieke Arroyo Seco až po vodopád, ktorým mali zliezť po lane a ďalej pokračovať až do kempu. Na tretí deň výletu sa však ocitli v úzkej časti kaňonu, kde boli steny vysoké až 15 metrov. Lano, ktoré tam podľa Whitsona malo byť, tam však nebolo a prúd vody bol navyše príliš silný. Keďže v oblasti nebol ani telefónny signál, nemali ako zavolať o pomoc. Preto prišli s plánom a do plastovej fľaše na vodu vložili odkaz. "Uviazli sme na vodopáde. Prosím, zožeňte pomoc," napísali a predtým, ako Whitson fľašu hodil do rieky, vyryl na ňu slovo "pomoc".

Rodinu zachránila správa vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: twitter.com/AustynZOGS)

Rodinu zachránila správa vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: twitter.com/AustynZOGS)

Odkaz našla dvojica turistov asi pol kilometra dolu prúdom a hneď zalarmovala záchranárov. Trojicu našli len o niekoľko hodín neskôr, 15. júna okolo polnoci. Whitson by teraz podľa vlastných slov rád našiel turistov, ktorí našli odkaz a zavolali pomoc.

"Naozaj nemali žiadne možnosti. Ak by sa im nepodarilo poslať tú správu, trvalo by to dlhšie," poznamenal v súvislosti s prípadom Todd Brethour z Kalifornskej diaľničnej polície.

Viac o téme: RodinaZáchranaFľašaSprávaVodopády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu