Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dievčine (20) lekári povedali, že o pár dní zomrie: Stal sa zázrak, teraz chystá vlastnú svadbu

Vanessa so sestrou Rebeccou, ktorá sa jej prišla ukázať vo svadobných šatách Zobraziť galériu (3)
Vanessa so sestrou Rebeccou, ktorá sa jej prišla ukázať vo svadobných šatách (Zdroj: profimedia.sk)

ARNOLD - Mladej Angličanke dávali lekári na konci júna kvôli vážnej infekcii iba pár dní života. Žena napriek tomu, že veľmi zoslabla a nevládala sa ani hýbať, nikdy neprestala bojovať. Jej príbuzní, ktorí ju pred niekoľkými mesiacmi chodili navštevovať do nemocnice a v duchu sa s ňou navždy lúčili, sa teraz tešia na jej svadbu.

Iba dvadsaťdvaročnej Vanesse Ericksonovej už toho osud nadelil akurát dosť. Trpí Crohnovou chorobou a v lete sa jej vytvorila trhlina v hrubom čreve. Jeho obsah následne začal unikať do tela. Okamžite to odštartovalo vážnu infekciu a lekári povedali rodine, že jej zostáva iba pár dní života. Šokovaní a smutní príbuzní ju pravidelne navštevovali v nemocnici a pozerali sa na to, ako sa im pomaly stráca pred očami. "Bola z nej iba kosť a koža," hovorí jej sestra. 

Dievčine (20) lekári povedali,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Náročný, zdĺhavý a najmä bolestivý boj o život, ktorý mladá žena zvládla, by mohol mať v roku 2020 šťastný koniec. Vyliečená pacientka sa chce totiž vydať za svoju dlhoročnú lásku Aarona, ktorý ju požiadal o ruku. "Užívam si každý deň tak, ako keby bol môj posledný. Viem, že ešte nie som úplne doliečená, ale všetko je na dobrej ceste," vraví Vanessa. Nikdy neprestala bojovať a veriť, že bude opäť žiť svoj život. S odstupom času jej najbližší priznávajú, že naozaj počítali so všetkým. Z nemocnice viackrát dostali telefonát od ošetrujúceho lekára, aby za pacientkou okamžite prišli, lebo to s ňou vôbec nevyzerá dobre. Rebecca opísala zotavenie svojej sestry ako zázrak. "Sedeli sme tam všetci vystrašení, uplakaní a ona vždy otvorila oči," spomína si. 

Dievčine (20) lekári povedali,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

A hoci mala Ericksonová chvíľky, keď chcela všetko ukončiť, vždy sa vraj zlomilo v jej vnútri niečo, čo ju poháňalo ďalej. "Hneď po odchode z nemocnice sme sa s Aaronom rozhodli, že sa  vezmeme. Tiež sa chcem vrátiť na vysokú školu ukončiť štúdium cateringu a určite si založíme rodinu," plánuje optimisticky svoju budúcnosť Vanessa. 

Viac o téme: ZázrakInfekciaCrohnova choroba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu