Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vianočná atmosféra v Bratislave: FOTO Na Hlavnom námestí už stojí stromček

Na Hlavnom námestí už stojí vianočný stromček. Zobraziť galériu (4)
Na Hlavnom námestí už stojí vianočný stromček. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Na Hlavnom námestí v hlavnom meste SR Bratislave už stojí neozdobený vianočný stromček. Jeho dnešné osadenie je súčasťou predvianočného rituálu pred spustením vianočných trhov. „Tento rok je to 35-ročná douglaska tisolistá z Meských lesov v Bratislave, ktorá je vysoká približne 12 metrov,“ informovala agentúru SITA Iveta Kešeľáková z tlačového oddelenia bratislavského magistrátu.

Osadenie neozdobeného stromu je v Bratislave každoročnou tradíciou pred tým, ako hlavné mesto začne s rozmiestňovaním vianočných stánkov na oboch námestiach, ktoré budú centrom tohtoročných vianočných trhov. Na skutočný vianočný stromček sa 12-metrový strom premení až vtedy, keď ho v deň oficiálneho otvorenia vianočných trhov rozsvietia.

Na Hlavnom námestí už
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Vianočný stromček na Hlavnom námestí vyberajú odborní pracovníci mestskej organizácie Mestské lesy v Bratislave. Podľa Kešeľákovej musia nájsť taký stromček, ktorý má vhodnú výšku, šírku, ale aj obvod kmeňa. „Minulý rok našli takýto stromček na základe podnetu od rodiny Mackovej z mestskej časti Bratislava – Karlova Ves, ktorá stromček mestu darovala. Bol to smrek s výškou približne 17 metrov, vážil dve tony a mal 30 rokov,“ dodala.

Na Hlavnom námestí už
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Tento rok vianočný stromček rozsvietia v piatok 24. novembra a otvoria 24. ročník vianočných trhov v Bratislave. Vianočné trhy 2017 na Hlavnom a Františkánskom námestí v Bratislave budú trvať do 22. decembra.

Na Hlavnom námestí už
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Viac o téme: BratislavaVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu