Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Autistický chlapec dojal piatimi písmenami svet: Nemal žiadneho priateľa, odkaz otca všetko zmenil

Christoper pri otváraní veľkého množstva odkazov venovaných iba jemu Zobraziť galériu (3)
Christoper pri otváraní veľkého množstva odkazov venovaných iba jemu (Zdroj: Foto: Facebook/Bob Cornelius)

ROCKAWAY - Ľudia hovoria, že škola sa pre dieťa môže stať tými najlepšími alebo najhoršími dňami života. Malý chlapec svojou domácou úlohou ukázal všetkým, aké ťažké to naozaj je. Pre svoju chorobu nedokáže zapadnúť medzi svojich rovesníkov, a tak mu nezostalo nič iné, ako si vystačiť sám.

Christoper je chlapec, ktorý trpí autizmom. Jeho otec Bob Cornelius si nikdy neuvedomil, aké to môže mať jeho syn v škole ťažké. Ani mu len nenapadlo, že jeho dieťa každý deň bojuje o začlenenie sa do kolektívu. Všetko mu došlo až po tom, ako uvidel synovu domácu úlohu zavesenú pred triedou.
 
V úlohe položil učiteľ žiakom otázky, na ktoré mali odpovedať. Išlo o bežné informačné otázky, ktoré mali prezradiť niečo o každom dieťati. Jedna z nich znela: "Niektorí z mojich priateľov sú...," nato Christopher odpovedal veľmi jednoznačne: "Nikto." 
 
Autistický chlapec dojal piatimi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook/Bob Cornelius)
Jeho zjavne rozrušený otec zobral vyplnenú úlohu domov a napísal na svojom facebookovom profile odkaz: "Nikdy ma päť písmen tak hlboko nezranilo. Neboli ani mierené na mňa. Na jednoduchú otázku odpovedal veľmi hlboko a silno." Bob vie, že jeho syn by veľmi chcel byť súčasťou kolektívu, jeho spolužiaci ho ale nechcú medzi seba prijať. 
Vo svojom príspevku ďalej vyzval a požiadal rodičov, aby vysvetlili svojim deťom, že "deti so špeciálnymi potrebami rozumejú oveľa viac, ako si myslíme. Oni vnímajú, keď sú vylúčené. Sú citlivé a veľmi dobre vedia, že sa s nimi zaobchádza odlišne." Bob dodal už len pár slov, ktoré naozaj chytia za srdce každého. "Verte mi, keď poviem, že ich to bolí. Aj keď si to ani ja ani vy nevieme uvedomiť."
 
Autistický chlapec dojal piatimi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook/Bob Cornelius)
Od momentu zverejnenia odkazu spolu s fotkou Christopherovej domácej úlohy na Bobovom facebooku, chlapec dostal tisíce listov, balíkov a želaní od dospelých, ktorí sympatizujú s jeho príbehom a detí, ktoré chcú, aby vedel, že vonku má veľa priateľov. 
 
Na obrovské množstvo listov Bob opäť reagoval na sociálnej sieti odkazom: "Celá táto pozornosť je trochu absurdná." Otcovi malého Christophera išlo iba o to, aby ľudia pochopili, čo tým celým chcel povedať. Ospravedlnil sa, že nemôže reagovať na každú zásielku, pre ich veľké množstvo. 
Viac o téme: DetiChlapecŠkolaOdkazDomáca úloha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu