Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Študenti dostali geniálny nápad, ktorý funguje: Pero vymenili za vec v hodnote 300 eur!

Vysokoškoláci dokázali, že revolučný nápad v praxi funguje! Zobraziť galériu (4)
Vysokoškoláci dokázali, že revolučný nápad v praxi funguje! (Zdroj: Facebook/Magic Pen Challenge)

ODENSE - Na úplnom začiatku študentského projektu bolo iba obyčajné guľôčkové pero za pár centov. Na jeho konci DNA test v hodnote takmer 300 eur. Ako je to možné? Čítajte ďalej. Mladí inovátori vytvorili unikátny podnikateľský model.

„Už tretí rok študujem v Dánsku, momentálne inovácie a podnikanie. V škole sme len pred pár dňami rozbehli projekt na spôsob bootstrapingu, vymieňania jednej veci za druhú,“ opísal 21-ročný Jakub zo Slovenska. V princípe ide o to, aby človek vymenil vec s nižšou hodnotou za niečo s vyššou hodnotou. Dvaja študenti sa rozhodli nápad otestovať na obyčajnom guľôčkovom pere.

FOTO Bakalárka o Rytmusovi s vulgarizmom v názve napálila tisíce Slovákov: Zistili sme pravdu

Za úspechom stojí toto ružové pero.
Zobraziť galériu (4)
Za úspechom stojí toto ružové pero.

„Za dva dni sme z obyčajného pera vymieňaním dostali start-upový DNA test v hodnote takmer 300 eur,“ zdôraznil Jakub a dodal, že myšlienka študentského projektu „Magic Pen Challenge“ má pôvod v Amerike a bola otestovaná na výmene spinky na papiere. Autorovi nápadu sa postupným vymieňaním vecí podarilo získať dom, v ktorom teraz býva.

Študenti dostali geniálny nápad,
Zobraziť galériu (4)

Študenti dostali geniálny nápad,
Zobraziť galériu (4)

„Ja som sa ním rozhodol inšpirovať a skúsiť to s perom. Pôvodne malo ísť o školský 72-hodinový projekt, ale za tri dni sme sa vyšplhali k trom darčekovým poukazom v hodnote takmer 500 eur,“ doplnil študent, podľa ktorého je možné vymieňať čokoľvek, čo má aspoň o niečo vyššiu hodnotu ako to, čo človek práve ponúka. „Začali sme obyčajným perom, následne sme dostali červenú škatuľku na čaje, dvakrát tričko, poukaz na hodinu grafického dizajnu, DNA test na detekciu plesní v dome a teraz tie poukazy. Každopádne by som to raz chcel skúsiť aj na Slovensku a všetko zdokumentovať, pretože som kedysi pracoval ako televízny kameraman,“ dodal Jakub, ktorý sa na propagačnom študentskom videu nenachádza, pretože, ako už spomenul, jeho záľubou je aj kamerovanie a celý projekt dokumentoval za objektívom.

...

 

 

 

Viac o téme: PeroVymieňanieBootstraping
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu