Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO Bakalárka o Rytmusovi s vulgarizmom v názve napálila tisíce Slovákov: Zistili sme pravdu

Na obale bakalárky sa vraj objavila neslušná nadávka. Zobraziť galériu (2)
Na obale bakalárky sa vraj objavila neslušná nadávka. (Zdroj: Facebook/Nekŕmte nás odpadom)

TRNAVA – Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave je dôkazom, že na Slovensku skostnatené školstvo rozhodne nemáme. O „zmenu pomerov“ sa postarala napríklad študentka Veronika, ktorá názvom i obsahom svojej záverečnej bakalárskej práce viacerým ľuďom vyrazila dych.

„Fenomén Patrik ‚Rytmus‛ Vrbovský“ – to bola téma bakalárky, nad ktorou krúti hlavou celé Slovensko. Fotografia obalu študentského diela sa objavila na Facebooku Nekŕmte nás odpadom. Bakalárska práca s podnázvom „Era Bengoro, Bozk na rozlúčku, Král zaj*bal“ síce bola tŕňom v oku užívateľov internetu, ale študentka za ňu vraj dostala „áčko“.

Adriana (25) preslávila Slovensko ako málokto: Navrhla projekt, ktorý môže pomôcť planéte!

„Už len čakám, kedy bude ‚Braňo Mojsej‛ maturitná otázka,“ reagoval na príspevok Marek. Podľa Tomáša sa na oficiálnom obale bakalárky neobjavil „spodný riadok“ s nadávkou. Obal na fotografii bol len akýmsi darčekom, ktorý si študentka nechala dodatočne zhotoviť. Okrem kritikov sa našli aj ľudia, ktorí študentku pochválili za originálny výber témy, väčšina však na adresu školy či bakalárky vyjadrila horké slová. 

„Úroveň vzdelávania na Slovensku je na zaplakanie,“ myslí si Katarína. „Táto práca musí mať hlboký prínos pre vedu na Slovensku,“ dušoval sa Andrej. Hoci ľudia tému bakalárky odsúdili a posťažovali sa na vzdelávacie pomery na Slovensku, mnohí z nich priznali, že by si prácu z Fakulty masmediálnej komunikácie chceli prečítať.

Pravda o kontroverznej bakalárke

Ako Topky informovala školiteľka bakalárskej práce Anna Predmerská z Fakulty masmediálnej komunikácie, práca s názvom Fenomén Patrik „Rytmus“ Vrbovský bola zhotovená „bez akýchkoľvek podnadpisov, doplnení či vulgarizmov“ a študentka v nej rozoberala profil osobnosti Patrika Vrbovského, jeho kariéru a vplyv na tínedžerov a mladých dospelých.

„Empirická časť práce nadväzovala na teoretickú, študentka v nej predložila semiotickú analýzu vybraných hudobných videoklipov, diskurzívnu analýzu príspevkov publikovaných na interpretovej facebookovskej fanpage a výsledky dotazníkového prieskumu zameraného na zistenie vplyvu tohto interpreta na tínedžerov a mladých dospelých,“ doplnila Predmerská.

Originálny obal bakalárskej práce
Zobraziť galériu (2)
Originálny obal bakalárskej práce  (Zdroj: Anna Predmerská)

Podľa ďalších slov školiteľky reagujú záverečné práce Fakulty masmediálnej komunikácie na široké spektrum sociálno-kultúrnych a ekonomických aspektov, ktoré súvisia so súčasnou mediálnou tvorbou určenou pre mainstreamové publikum. „Vzhľadom na túto skutočnosť nepovažujeme za kontroverzné, ak záverečná práca pojednáva o mediálne známej osobnosti a zisťuje postoje publika k danej osobnosti a jej komunikačným zvyklostiam smerovaným k fanúšikom. Z odborného hľadiska táto bakalárska práca dosiahla vysokú kvalitatívnu úroveň a bola hodnotená známkou ‚výborná‛ nielen v oboch recenzných posudkoch, ale aj komisiou pre vykonanie štátnej bakalárskej skúšky,“ ozrejmila Predmerská s dodatkom, že práca na fotografii, ktorá sa šíri Facebookom, nebola napísaná a ani nikdy obhajovaná na akademickej pôde Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

...

Viac o téme: BakalárkaRytmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu