Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poľský olympionik na FOTO fanúšikov absolútne prekvapil: Takto využije svoje striebro

Piotr Małachowski
Piotr Małachowski (Zdroj: Facebook/Piotr Małachowski )

VARŠAVA/RIO DE JANEIRO - Hoci si poľský diskár Piotr Małachowski splnil športový sen, nespyšnel. Práve naopak. Stal sa ešte lepším príkladom pre ostatných. Svoju striebornú medailu daroval na účel, ktorý má podľa neho oveľa vyššiu cenu ako olympijská medaila.

„Vyhrať olympijskú medailu je pre každého športovca životným snom. Samozrejme, najcennejšie je zlato. Urobil som všetko, čo bolo v mojich silách, aby som ho získal. Bohužiaľ, teraz som ho nezískal. Ale osud mi dal šancu zvýšiť hodnotu môjho striebra,“ napísal na svoju facebookovú stránku olympionik Piotr Małachowski.

Žena (32) počas plavby vypadla z výletného parníka: Po 38 hodinách sa stalo to, čo nikto nečakal

Krátko po súťaži sa mu totiž stala nezvyčajná vec. Napísala mu Gosia, mama malého Oleka, s prosbou o pomoc. Jej dvojročný syn viac ako polovicu života bojuje s rakovinou oka. Problémom je, že v Poľsku neexistuje žiadna dostupná liečba. Jediná terapia tejto formy rakoviny prebieha v New Yorku.

„Rozhodol som sa, že Olekovi pomôžem a predám medailu na akcii v Riu. Vydražená čiastka bude venovaná na záchranu Oleka,“ vysvetlil športovec s veľkým srdcom. Súčasne poprosil všetkých ľudí dobrej vôle, aby takisto Olekovi poslali nejaké peniaze na účet alebo sa mu nejakým spôsobom pokúsili pomôcť. Zdravie je totiž podľa Małachowskeho cennejšie ako olympijské víťazstvo.

...

Viac o téme: Piotr Małachowski
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu