Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Záchrana v poslednej sekunde: Hrdina vytiahol ženu a jej psíka z potápajúceho sa auta

Záchrana prišla v poslednej sekunde Zobraziť galériu (4)
Záchrana prišla v poslednej sekunde (Zdroj: YouTube)

LOUISIANA - Pozoruhodné zábery z povodňami zasiahnutej americkej Louisiany ukazujú záchranu ženy a jej psíka z potápajúceho sa auta. Traja hrdinovia sa objavili naozaj v hodine dvanástej a jednému z nich sa podarilo dvojicu dostať z rozvodného živlu do bezpečia.

Južné štáty USA zápasia s povodňami: FOTO Vyhlásený je stav ohrozenia, voda siaha až po pás

Červený kabriolet so zatiahnutou strechou rýchlo klesal ku dnu, keď sa na scéne objavili traja hrdinovia na loďke. Uväznená žena sa s nimi snažila komunikovať a je počuť jej slová: "Ach môj bože, topím sa." Záchrancovia sa snažili neúspešne rozbiť okná na vozidle, až jeden z mužov skočil do vody a roztrhol plátennú strechu.

David Phung z potápajúceho sa auta vytiahol napokon nielen ženu, ale jej psíka, ktorého nechcela opustiť. Muža prosila, aby ho našiel. Po niekoľkých sekundách sa Phungovi podarilo z vody dostať štvornohého drobca, ktorého držal v náručí. Zdalo sa, že ani majiteľka, ani jej domáci miláčik, neboli zranení.

Louisiana bojuje s povodňami už od minulého týždňa a počet mŕtvych odvtedy stúpol na šesť. Podľa úradov bolo zo zatopených domov zachránených 20-tisíc ľudí a 10-tisíc osôb je v provizórnych prístreškoch. Mŕtvi sú podľa matričného úradu hlásení z miest Baton Rouge, St. Helena a Tangipahoa.

Louisianu zasiahli povodne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Štátne úrady nasadili na pomoc špeciálne automobily, vrtuľníky a člny a upozornili občanov, že pohroma ešte neskončila. Tlaková níž sa síce presunula do Texasu, ale meteorologická služba upozornila na nebezpečenstvo nových záplav, ako bude voda naplnenými riekami postupovať k Mexickému zálivu.

VIDEO Záchrana v poslednej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Na leteckých záberoch vyzerajú domy ako ostrovčeky, poľnohospodárska pôda je zatopená rovnako ako ulice a nákupné centrá. Hladiny riek a potokov v Baton Rouge, ktoré leží severne od diaľnice číslo 12, začali klesať, ale stále sú nad záplavovou úrovňou.

Louisianu zasiahli povodne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Louisianskému guvernérovi Johnovi Edwardsovi včera telefonoval prezident Barack Obama, ktorý povedal, že na ľudí v Louisiane myslia a modlia sa za nich. Edwards vyzval občanov, aby sa nepokúšali situáciu osobne obzerať, aj keď sa zdá, že sa počasie zlepšuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu